Türkiye ajanı İsviçreli polis!

İsviçre’de Türk kökenli İsviçreli bir polisin Türkiye’ye ajanlık yaptığı ortaya çıktı.

Söz konusu polisin, İsviçre polisine ait gizli bilgileri UETD İsviçre ve Türk konsolosluğu üzerinde Türk devletine ulaştırdığı da ortaya çıkan bilgiler arasında.

İsviçre’deki AKP’ye yakın çevrelerin ve kişilerin Türk devletine ajanlık yaptığı bilgilerine bir yenisi eklendi. Basel Kantonunun önde gelen gazetelerinden Basel Zeitung Türk kökenli İsviçreli bir polisin de Türk devletine ajanlık faaliyeti yürüten AKP’nin İsviçre ayağı olan UETD İsviçre ile birlikte hareket ettiğini yazdı.

Türk devletine ajanlık yapan bu polisin, kamuya açık olmayan sadece güvelik yetkililerinin girmesinin serbest olduğu Basel’de bulunan bir polis merkez binasında UETD İsviçre yetkililerinin toplantı yapmasını da sağladığı ortaya çıkarıldı.

ESKİ BİR UETD ÜYESİ İTİRAF ETTİ

Eski bir UETD İsviçre üyesinin bu toplantıda çektiği bir fotoğrafı gazeteye ulaştırması ve bu kişinin verdiği bilgilere dayandırılan haberde, polis yetkililerine ait olan bir merkezin, nasıl UETD yetkililerinin ajanlık faaliyetlerine yardımcı olacak bir toplantıya ayrıldığına dikkat çekildi.

POLİS MERKEZİNDE UETD TOPLANTISI YAPILDI

Söz konusu toplantıyı İsviçre’de Türk devletine açıktan ajanlık faaliyeti yürüten UETD İsviçre Başkanı Murat Şahin’in yönettiği gazetenin ulaştığı fotoğrafta görülürken, gazete, Şahin’in İsviçre’de yaşanan birçok olayda isminin geçtiğini de hatırlattı.

İsmini vermeden Basel Zeitung’a konuşan UETD eski üyesi, Y.S adındaki Türk kökenli İsviçreli bir polisin Basel’de bulunan bir polis merkezinde kendilerine toplantı için yer ayırdığını ifade ederek, bu toplantının aynı merkezde birçok kez gerçekleştiğini söyledi.

POLİS BİLGİLERİ TÜRK DEVLETİNE AKTARILDI

Söz konusu polisin Basel Polis Merkezindeki bilgisayarlarda olan birçok gizli bilgiyi de UETD İsviçre yetkililerine aktardığını da Basel Zeitung’a anlatan eski UETD üyesi, polis bilgisayarlarından Erdoğan muhaliflerine yönelik alınan bu bilgilerin Türk konsolosluğu üzerinde Türk devletine gönderildiğini de söyledi.

Basel Zeitung, hakkındaki iddiaları sormak için ulaşmak istediği Y.S adındaki Türk Kökenli İsviçre Polisi’ne ulaşamadığını da haberinde aktardı.

Gazete aynı zamanda Türk devletine ajanlık yaptığı ve gizli polis bilgilerinin başka bir devlete aktarılmasında rol oynayan Y.S adındaki Türk kökenli polisin yaptıklarının İsviçre’de büyük bir suç kapsamında olduğunu da hatırlattı.