İsviçre polisi şüpheli cami etrafında operasyon başlattı

İsviçre Bern Kanton Polisi, ismi sıkça DAİŞ’e eleman kazandırması ile gündeme gelen Ar Rahman camisinin etrafını ablukaya aldı.

İsviçre’nin Bern Kantonuna bağlı Bienne, Biel kentinde bulunan ve ismi radikal cihatçı gruplara elaman kazandırmasıyla anılan Ar Rahman camisinin etrafı polislerce ablukaya alındı.

Bern Kanton Polisi caminin bulunduğu Seelandweg caddesinin giriş ve çıkışları tamamen kapatarak, operasyon başlattı. Operasyonun tam olarak neden başlatıldığına dönük net bilgiye ulaşılmazken, bölgeye onlarca araçlık özel kuvvet ekiplerinin aktarılması ve ambulansların hazır bulundurulması dikkat çekti.

Öte yandan, Bern Kanton Polisi, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, operasyonun bölgeden duyulan silah sesi nedeniyle başlatıldığını duyurdu.

Ar Rahman camisi, DAİŞ başta olmak üzere radikal cihatçı örgütlere eleman kazandırmakla gündeme gelmesi ile biliniyor. Bu camide örgütlenen çok sayıda genç DAİŞ' katılmıştı.

Aynı zamanda cami imamı olan Ebu Ramadan hakkında radikal cihatçı örgütlere maddi destek sağlama ve yolsuzluktan dava açılmıştı. Ebu Ramadan’ın kendisini işsiz göstererek, 2003-2017 yılları arasında toplamda İsviçre devletinden 590 bin Frank sosyal destek aldığı da ortaya çıkmıştı.

Edinilen bilgilere göre, polis silah sesinin nereden geldiğini öğrenmek için cami ve bölgedeki evlere operasyon düzenliyor. Akşam saatlerinde başlayan operasyon devam ediyor.