İsviçreli vekilden Avrupa’ya: Tecride karşı harekete geçin

İsviçreli Milletvekili Carlo Sommaruga, Avrupalı siyasetçileri Leyla Güven için harekete geçmeye çağırarak, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını istedi. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecr4idin kaldırılması için başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 65. gününde. Güven'in sağlık durumu her geçen gün biraz daha kötüye giderken, uluslararası alandan Güven’e destek mesajları da gelmeye devam ediyor. 

‘ACİL NOKTAYA ULAŞTI’

Son olarak İsviçre Ulusal Parlamento Sosyalist Parti Milletvekili Carlo Sommaruga, Güven’in eylemine destek mesajı verdi. Güven’le dayanışma içinde olduğunu ifade eden Sommaruga, Güven’in eyleminin gelinen aşamada acil bir noktaya ulaştığına dikkat çekti.

‘AVRUPA VE İSVİÇRELİ SİYASETÇİLER HAREKETE GEÇMELİ’

“Milletvekili Leyla Güven, Kürt toplumunun tarihsel lideri Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için ağır şartlar altında 65 gündür açlık grevinde” diyen Sommaruga, şu çağrıda bulundu: “Bütün Avrupalı ve İsviçreli siyasetçiler, Leyla Güven’in özgürlüğüne kavuşması ve Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için harekete geçmeli ve bir sonuç elde etmelidir.”