İtalya ve Hollanda’da işgal saldırıları protestosu

İtalya’nın Bolzano, Trieste, Alessandria, Milano ve Hollanda’nın Den Haag kentlerinde Türk devletinin işgal ve katliamları protesto edildi.

BOLZANO

Bolzano kentindeki Walter meydanında toplanan Kürdistanlılar ve dostları yaptıkları konuşmalarda Türkiye'ye silah satışlarının acilen durdurulmasını talep istendi ve açılan pankartlarda Erdoğan faşizmi protesto edildi.

ALESSANDRIA

Alessandria kentinde ise Verso Kürdistan derneği bir stant açarak bilgilendirme yaptı ve Türk devletinin katliamları yapılan konuşmalarda protesto edildi, bildiriler dağıtıldı.

TRIESTE

Trieste kentinde de bir grup eylemci tarafından şehrin farklı işlek noktalarına pankartlar asıldı.

“Kürdistan'da katliamları durdurun”, “Sessizliği kıralım" yazılı pankartlar çevre sakinlerinden yoğun ilgi gördü.

MİLANO

Milano’daki eylem adresi ise Türk konsolosluğu önüydü.

Türk devletinin faşist saldırıları, HDP ve muhalifler üzerindeki baskı ve tutuklamalar protesto edildi.
Tüm siyasi tutsaklara özgürlük isteyen eylemciler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılmasını gerektiğini belirtti.

Eylemde Grup Gottoni Müzik Grubu da seslendirdikleri parçalarla renk kattı. Eylemde sık sık "Yaşasın Kürdistan”, “Katil Erdoğan”, “Jin Jiyan Azadi” sloganları atıldı.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde de Türk devletinin Kürdistan’a saldırıları protesto edildi. Hollanda parlamentosu önünde yapılan eylemdeki konuşmalarda saldırıların bir an önce durması gerektiği belirtildi. Uluslararası kamuoyuna da sessizliğin bozulması çağrısı yapıldı.