Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 295’inci haftasında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemi 295’inci haftasına girerken, Almanya’nın Mainz kentinden gelen yeni bir grup nöbeti devraldı.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK önünde başlatılan ve bugüne kadarki aralıksız süren en uzun eylemlerden olan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni bu hafta Almanya’nın Mainz şehrinden gelen 4 kişilik bir grup sürdürüyor. Yeni grupta Şehriban Diler, Murat Öz, Hesen Ehmed ve Mazlum Qamişlo adlı Kürdistanlı gençler yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta eylemde olan Oldenburg grubundan nöbeti devralan eylemciler, Öcalan’ın özgürlüğünün Kürdistan ve Ortadoğu için öneminin son işgal saldırılarıyla daha iyi anlaşıldığına dikkat çektiler. Kürt Halk Önderi’nin halkların eşit ve barışçıl yaşam projesinin mimarı olduğunu ifade eden eylemciler, bu projeye karşı baskıcı, eşitlik, kadın ve demokrasi düşmanlarının saldırılarının yaşandığını söylediler.

Dördüncü haftasındaki Efrin’i işgal girişimine de değinen eylemciler, hem Efrin’deki hem de dünyanın dört bir yanındaki direnişin işgal girişimini akamete uğratacağının altını çizdiler.

25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK binası önünde başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 295 haftayı geride bırakıyor.

Her hafta yeni bir grubun üstlendiği nöbet eylemi kapsamında çevreden geçenler Öcalan’ın fikirleri hakkında bilgilendirilirken, Öcalan’ın yaşamı, mücadelesi ve kadın özgürlüğü üzerine kitapçık ve broşürler dağıtılıyor.

Nöbet eylemi haftanın 7 günü sabahtan akşama kadar sürerken, Kürt halkının bugüne kadar bir gün dahi ara vermediği en uzun eylemlerinden olma özelliğine sahip.