Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 339’uncu haftasında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Strasbourg'daki Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemi, 339'uncu haftasında.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK önünde devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 25 Haziran 2012’de başlamıştı.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Dortmund şehrinden bir grubun yürüttüğü nöbet eylemini, bu hafta Düsseldorf şehrinden gelen Yaşar Ertaş, Yahya Aslan, Mustafa Tezni ve Harun isimli Kürtler devam ettiriyor.

“ESARETİ KABUL EDİLEMEZ”

Grup adına yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi’nin 20 yıldır süren esaretinin kabul edilemeyeceği vurgulandı.

Kürtlerin barış ve kardeşlik içinde yaşamak istediğini belirten grup, katliamların hüküm sürdüğü bir coğrafyada barışta ısrar edildiğinin altını çizdi.

AİHM VE CPT’YE SERT ELEŞTİRİ

Kürt Halk Önderi’nin esaretine son verilmesi gerektiği çağrısı yapılan açıklamada, Öcalan’a yönelik 2 yılı aşkın ağırlaştırılmış tecrite karşı AK ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) sessiz kalması eleştirildi.

CPT’nin tutumunun yanı sıra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) son dönemlerde aldığı kararlar da sert bir dille eleştirilirken, bu kararların ‘diktatörlüğü kızdırmama’ yönünde olduğuna dikkat çekildi.

SOĞUK HAVAYA RAĞMEN GÜN BOYU NÖBETTELER

339’uncu haftasına giren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemcileri, soğuk havaya rağmen sabah saatlerinden akşama kadar nöbet tutuyorlar.

Öcalan’a özgürlük sloganının yazıldığı panoların bulunduğu eylem alanından geçen kişiler de bilgilendiriliyor.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, bugüne kadar Kürtlerin ara vermeden sürdürdüğü en uzun eylem olarak dikkat çekiyor. Nöbete şimdiye kadar 2 bine yakın kişinin katıldığı tahmin edilirken, çok sayıda Avrupalı da eylemde yerini almıştı.