Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 373’üncü haftasında

Avrupa Konseyi (AK) önünde 373’üncü haftasına giren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini bu hafta Almanya’nın Giessen şehrinden gelen üç Kürdistanlı devam ettiriyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için AK önünde devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemine her hafta Avrupa’nın farklı bir şehrinden katılım sağlanıyor.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Kassel şehrinden bir grubun yürüttüğü nöbet eylemini bu hafta Giessen’den gelen Barış Aydoğan, Emin Emektar ve Osman Osman devraldı.

Grup adına konuşan Barış Aydoğan, yıllardır aralıksız olarak nöbette olan Kürt halkının tek hayalinin Önderliklerinin özgürlüğü olduğunun altını çizdi.

Kürt halkının Öcalan’ın esareti nedeniyle artık sabrının tükendiğini dile getiren Aydoğan, “Kürt halkının artık Önderliğinin esaretine tahammülü yoktur. Sabrımız da bir yere kadardır. Bizleri bununla imtihan etmesinler” diye konuştu.

AK ve İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) çağrı yapan grup üyeleri adına açıklamada, “Her şeyden önce insan onurunu ciddiye almaya davet ediyoruz onları” dendi. Eylemciler, dünya devletlerinin de artık halkları iki yüzlü politikalara alet etmeme çağrısı da yaptı.