Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 386’ncı haftasında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Strasbourg’da yürütülen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 386’ncı haftasında da kararlılıkla sürdürülüyor.

Her hafta Avrupa’nın farklı bir şehrinden Kürtlerin üstlendiği Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, Strasburg’daki Avrupa Konseyi (AK) önünde sürdürülüyor. Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Sachsen eyaletinden bir grubun yürüttüğü nöbet eylemini bu hafta ise Baden-Württemberg’e bağlı Stuttgart’tan gelen yeni bir grup devraldı.

Kawa Kalan, Savaş Bütkül, Hüseyin Tekin ve Şivan Rojava’nın yer aldığı grup adına yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecridin ciddi kaygı uyandırdığı vurgulandı. Öcalan’ın Kürtler açısından önemine işaret edilen açıklamada, özgürlüğü sağlanana kadar eylemin süreceğinin altı çizildi.

YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini devralan Stuttgart’tan gelen Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderinin yaşamı ve mücadelesi konusunda çevreden geçenleri bilgilendiriyor.

Eylem tertip komitesinden Zülfü Bingöl ise, yaz-kış demeden Kürtlerin her gün eylemde olunmasının çevreden geçenlerde oldukça olumlu etki bıraktığını söyledi. Bingöl, eylemcilerin broşürler ve kitapçıklarla Öcalan’ı anlatmaya çabaladığını söylerken, eylemin oldukça yoğun ilgi gördüğünün altını çizdi.