Öcalan’a Özgürlük Nöbeti İsviçre grubunda

Strasbourg’daki Avrupa Konseyi (AK) önünde 7’nci yılında da kararlılıkla sürdürülen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, bu hafta İsviçre’den gelen Kürdistanlılar tarafından devralındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük şiarıyla 25 Haziran 2012’de başlatılan Özgürlük Nöbeti eylemi, 350’inci haftasında. Avrupa’daki Kürtlerin aralıksız sürdürdükleri en uzun eylem olma niteliğindeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, AK ile İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) de bulunduğu Avenue de l’Europe üzerinde düzenleniyor.

Her hafta farklı bir grubun üstlendiği Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini bu hafta İsviçre’den gelen Emin Kurt, Zibêr Amed ve Molla Şahin üstlendi.

İsviçre grubu adına yapılan açıklamada, 7 yıla yakın bir süredir süren nöbet eyleminin Öcalan özgürleşene kadar süreceğine vurgu yapıldı. Öcalan’a yönelik tecritte CPT’nin de rolüne dikkat çeken eylemciler, tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcileri de selamlandı.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 25 Haziran 2012’de başlamıştı. Bugüne kadar 350 grup içerisinde 2 bine yakın kişinin katıldığı nöbet eylemi boyunca yüz binlerce kişi bildiriler yoluyla veya sözlü olarak bilgilendirildi.