Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Bern grubunda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemi 347’nci haftasında.

Avrupa’daki Kürtlerin bugüne kadarki en uzun soluklu eylemi olma niteliğindeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, yeni grupların katılımıyla sürüyor. Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Bonn şehrinden bir grubun yürüttüğü eylemi bu hafta İsviçre’nin Bern şehrinden gelen 3 kişilik yeni bir grup üstlendi.

Ekrem, Resul ve Erkan isimli üç Kürdistanlının yürüttüğü bu haftaki nöbet boyunca, Öcalan’ın yaşamı ve fikirleri üzerine bilgilendirmeler yapılacak.

Bern’den gelen grup adına yapılan açıklamada, Kürt halkının ciddi bir süreçten geçtiği vurgulandı. Öcalan’a yönelik tecride karşı sürdürülen açlık grevlerinin devam ettiği ve Kürtler için onursal bir sürecin yaşandığını dile getiren eylemciler, Kürtlerin suskun kalamayacağının altı çizildi.

Dünya ülkelerinin suskunluğuna dikkat çekilen eylemcilerin açıklamasında, Avrupa Konseyi ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) sessizliğinin kabul edilemez olduğuna vurgu yapıldı.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nin 346’ıncı haftasında Almanya’nın Bonn şehrinden 4 kişilik bir grup nöbet tutmuştu.