Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Danimarka grubunda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Strasbourg’da düzenlenen süresiz nöbet eylemini bu hafta Danimarka’dan gelen 4 kişilik bir grup yürütüyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde 318 haftadan bu yana düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, yeni katılımlarla devam ediyor.

Bu haftaki nöbeti Danimarka’dan gelen Keje, Xece, Serhad ve Sadık isimli Kürt yurtseverleri ve kurum temsilcileri üstlendi.

Eylemciler adına yapılan açıklamada, “Bizler sanki fiziki olarak Önderliğimizin yanındayız ve onunla olduğumuzu hissediyoruz. Bu kadar uzun yoldan geldik ancak bize çok kısa geldi” denildi.  

Avrupa Konseyi ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) gibi kurumlara çağrıda bulunan eylemciler, Öcalan’a yönelik tecride karşı sorumluluklarını yerine getirmelerini istediler.

Kürt halkının Öcalan’ın özgürlüğünden vazgeçmeyeceğinin altının çizildiği açıklamada, şöyle devam edildi: “Kürt halkı olarak Önderimize bağlı kalacağız ve pratik olarak dabunu göstereceğiz. Başta İç Anadolu Kürtleri olmak üzere tüm halkımızın bu süreçte Önderliğimize karşı görevlerini yerine getirmesidir.”