Öcalan’a Özgürlük Nöbeti ‘kararlılıkla’ devam ediyor

Avrupa Konseyi (AK) önündeki en uzun Kürt eylemi olan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, Fransız makamlarının keyfi yasak kararının iptali ardından yeniden başladı.

25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK binası önünde başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 333’üncü haftasında Bas-Rhin Valiliği’nin kararıyla yasaklanmıştı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecritin kınanması amacıyla Kasım ayı başında aynı alanda düzenlenen geniş katılımlı eylemde polisle çatışmalar yaşanmış ve sonrasında nöbet eylemi de yasaklanmıştı.

Ancak tertip komitesinin yaptığı girişimler sonucu söz konusu yasak geçtiğimiz hafta mahkeme yoluyla kaldırılmıştı. Geçtiğimiz hafta Erdal, Mustafa ve Ahmet isimli Kürt yurtseverlerinin tuttuğu nöbet eylemi, farklı gerekçelerle yeniden engellenmişti.

BU HAFTA DORTMUND NÖBETTE

Tertip komitesi engellemelere rağmen 338’inci haftasında ‘aynı kararlılıkla’ nöbeti devam ettirdiklerini duyururken, bu hafta Almanya’nın Dortmund şehrinden bir grup nöbeti devraldı.

Resul Ay, Veli Davulcu, Bahri Qamişlo ve Fahti Amed isimli Kürt yurtseverlerinin oluşturduğu Dortmund grubundan yapılan açıklamada, Öcalan’ın özgürlüğü için mücadelenin devam edeceği vurgulandı.

ÖNDERLİKTEN VAZGEÇİLMEYECEK

Eyleme yönelik yasağı kınayan grup üyeleri, Kürtlerin haklı bir davasının olduğu ve Önderliğin de vazgeçilmezleri arasında olduğuna dikkat çektiler. Kürtlerin davasının ekonomik ve siyasi çıkarlara kurban edilmesinin ‘utanç’ olduğu dile getirilen açıklamada, Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğüne kadar eylemin devam edeceğinin altı çizildi.

Eylemciler, geçtiğimiz gün Strasbourg’da DAİŞ’li olduğu iddia edilen Cherif Chekatt adlı çete tarafından düzenlenen saldırıda yaşamını yitirenler için başsağlığı dileklerinde bulundular.