Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Marsilya grubunda

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini bu hafta Marsilya’dan gelen bir grup Kürt sürdürüyor.

264’üncü haftasındaki eylemi Fransa’nın Marsilya şehrinden gelen Azad Şirnexi, Fethi Körükçü, Hebib Sevinç isimli Kürdistanlılar devraldı.

‘ÖNCELİK ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜNE VERİLMELİ’

Eylemlerine ilişkin konuşan grup sözcüsü Azad Şirnexi, bugüne kadar nöbet eyleminde yer alan tüm Kürdistanlıları selamladıklarını vurguladı.

Avrupa başta olmak üzere tüm ülkelerdeki eylemlerde önceliğin Öcalan’a özgürlüğe verilmesi gerektiğini söyleyen Şirnexi, bu konuda bir duyarlılığın olması gerektiğini dile getirdi.

‘ÖCALAN’SIZ BİR YAŞAMA ALIŞTIRILMAK İSTENİYORUZ’

Kürt halkının düşmanlarının ‘Kürtleri Öcalan’sız bir hayata alıştırmak istediğinin’ altını çizen Hebib Şirnexi, buna karşın Kürtler olarak ‘Seroksuz yaşam olmaz’ sloganını haykıracaklarını söyledi.

Eylemlerin Öcalan’a yönelik tecridi araştırmak üzere İşkenceyi Önleme Komitesi’ni (CPT) harekete geçirmeyi amaçlaması gerektiğini söyleyen Şirnexi, bunun kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Şirnexi, tüm Avrupa ve dünya devletlerine ‘Öcalan’sız bir yaşamı kabul etmeyecekleri’ mesajını vermek gerektiğini de sözlerine ekledi.

Dün 264’üncü haftasına giren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, Kürtlerin bir gün dahi ara vermeden en uzun süreli olarak yürüttükleri eylem olma özelliğine sahip. Nöbet eyleminin sürdüğü alan Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Parlamentosu ile İşkenceyi Önleme Komitesi’nin de bulunduğu Robertsau semtinde yer alıyor.