Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Güney Fransa Kadın Hareketi’nde

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni devralan Fransa’nın Marsilya ve Montpellier şehirlerinden gelen kadınlar, AK ve CPT’nin savaş politikalarına karşı Öcalan’a yönelik tecridi sonlandırma amacıyla adım atması çağrısı yaptı.

25 Haziran 2012’den bu yana Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde yürütülen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 348’inci haftasında kararlılıkla sürdürülüyor.

Geçtiğimiz hafta İsviçre’nin Bern şehrinden gelen Kürdistanlıların yürüttüğü eylemi Pazar günü Güney Fransa'dan gelen üç kişilik kadın grubu üstlendi. Eylemde yer alan Güney Fransa Kadın Hareketi üyeleri şunlar: Adalet Bilir, Rabia Demirbaş ve Fatma Nesanır.

Güney Fransa Grubu adına yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecridin kırılması, Öcalan’ın yeniden Ortadoğu halklarının ortak yaşamı için projelerini hayata geçirebilmesi özgür çalışma ortamının yaratılması amaçlı açlık grevi direnişlerine vurgu yapıldı.

‘AVRUPA YAŞANACAK KAYIPLARIN HUKUKİ VE VİCDANİ SORUMLULUĞUNU TAŞIYACAKTIR’

Nöbetin AK’nin yanı sıra İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) gibi yetkili bir kurumun yanı başında sürdüğüne dikkat çeken eylemciler, söz konusu kurumların derhal harekete geçmeleri istendi. Başta Leyla Güven ve Nasır Yağız olmak üzere açlık grevlerindeki 400’e yakın direnişçinin hayatlarını ortaya koyduklarına dikkat çeken nöbet eylemcileri, yaşanacak olası can kayıplarına karşı da uyardı.

Açıklamada şöyle denildi: “Kürtler başta olmak üzere Ortadoğu halklarının ortak ve barışçıl yaşamı için on yıllardır çaba sarfeden bir liderin tecrit edilmesi, aynı zamanda halkların birlikte yaşamını engellemeye dönüktür. Demokrasi ve insan haklarından bahseden Avrupa ülkeleri ve kurumları, Türk devletinin savaşı derinleştirme ve halklara yönelik katliam planlarına karşı barışın ve diyaloğun yolunu açacak Öcalan’a yönelik tecride sessiz kalamazlar. Aksi halde yaşanacak tüm kayıpların hukuki ve vicdani sorumluluğunu taşıyayacaklardır.”