Öcalan’a Özgürlük Nöbeti NAV-YEK üyelerinde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen özgürlük nöbetini bu hafta Almanya’dan gelen Êzidî Kürtler sürdürüyor.

AK önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 316’ıncı haftasına girerken, bu hafta Almanya’daki Navenda Yekitiya Komeleyen Êzidîyan (NAV-YEK) üyeleri Öcalan’ın özgürlüğü için nöbetteler. Yeni grup Wezir Nemo, Hasan Aksu, Cafer Nas, Mehmet Özek ve Adar Nas’tan oluşuyor.

Pazar günü nöbeti Kiel grubundan devralan NAV-YEK üyeleri, AK ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısı yaptılar.

AK VE CPT SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMELİ

Grup adına yapılan açıklamada, Strasbourg’daki eyleme katılarak AK ve CPT’nin Öcalan’ın haklarına sahip çıkmasını amaçladıklarını söyledi.

Öcalan’ın Kürt ve Kürdistan tarihi boyunca en demokratik ve çoğulcu sistemi önererek hayata geçirdiğini vurgulayan grup üyeleri, Kürtlerin farklı dini ve kültürel zenginliklerinin böylesi bir sistemde yer bulabildiğini dile getirdiler. Kürt halkının özgür geleceğinin ancak Öcalan’la sağlanabileceğine dikkat çeken grup üyeleri, ülke ve ülke dışındaki tüm Kürtlerin Öcalan’ın özgürlüğüne odaklanmasını istedi.

‘ÖCALAN’IN SUNDUĞU SİSTEM TÜM HALKLAR İÇİNDİR’

Öcalan’ın 20 yıla yaklaşan esaretinin kabul edilemeyeceğinin altını çizen Êzidî eylemciler, “Öcalan’ın felsefesi sadece Kürt halkı için değil, Ortadoğu’daki tüm halkların ortak ve barışçıl yaşamı için önemlidir. Özgürce ve kardeşçe bir yaşam ancak tüm halk ve inançların birlikte yaşamasına imkan veren Serok Apo’nun önerdiği sistemdir” mesajı verdiler.