Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni FEDA üyeleri devraldı

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini bu hafta FEDA üyeleri yürütüyor.

25 Haziran 2012’de Strasbourg’daki AK binası önünde başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini, her hafta Avrupa’nın farklı bir şehrinden gelen Kürdistanlılar veya Kürt kurum temsilcileri üstleniyor. Geçtiğimiz hafta İskandinav ülkelerinden gelen Kürt kadınlarının yürüttüğü nöbeti, bu hafta Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) üyeleri devraldı. Grupta Jinda Deniz, Derya Tosun, Şahin Polat ve Mustafa Aslan adlı FEDA üyeleri yer alıyor.

‘TÜM İNANÇLAR VE FARKLILIKLAR İÇİN DE TEHLİKELİ BİR ZİHNİYET’

FEDA üyeleri adına konuşan Şahin Polat, 375’inci haftasındaki nöbet eyleminin amacına ulaşabilmesi için Avrupa’daki halkların bulundukları her alanda eylemde olması ve mümkün olabildiğince herkese ulaşılması gerektiğini söyledi.

Aleviler olarak inkâr ve imha konseptine karşı durulması gerektiğini söyleyen Polat, büyük bir irade olan Kürt özgürlük mücadelesinin önderine tecrit uygulayarak savaşı dayatan bir zihniyetin Alevilere de aynı şekilde yöneleceğinin altını çizdi. İnkâr ve imhanın sadece Kürtlere veya Alevilere dayatılmadığına dikkat çeken Polat, bölgedeki tüm halklar, inançlar ve farklı kesimlere yönelik olduğunu dile getirdi.

ALEVİLERE ‘MÜCADELEYE OMUZ VERİLMESİ’ ÇAĞRISI

Tüm Alevilere seslenen Polat, “Milyonların irademdir dediği bir iradeyi görmezden gelen bu zihniyetin değişmesi lazım. Ve bulunduğumuz alan neresi olursa olsun, bütün canlar bu haklı mücadeleye omuz versinler” diye çağrı yaptı.

Şahin Polat, son olarak Kürt halkının iradesine yönelik kayyum darbesine herkesin karşı durması gerektiğini de sözlerine ekledi.

FEDA üyelerinden önce İskandinavya’dan gelen Kürt kadınları Öcalan için nöbet tutmuşlardı. Ayrıca birçok kurum temsilcisi de bugüne kadar AK önündeki eylemde yerini almıştı.