Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni Hannover Grubu üstlendi

Strasbourg’daki Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 304’üncü haftasına girerken, bu hafta Almanya’nın Hannover şehri ve çevresinden 4 kişi nöbet tutuyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde düzenleen özgürlük nöbeti, Pazar günü Hannover’den gelen yeni grup tarafından devralındı.

Bu haftaki grupta Kürt yurtseverleri Şêxo Sabri, Avdilbari Deniz, Mirza Akbaş ve Apê Miste Emer yer alıyor.

‘DÜNYA DEVLETLERİ KÜRTLER KONUSUNDA İLKELİ DAVRANMIYOR’

Grup adına konuşan Avdilbari Deniz, 6 yıla yakın bir süredir süren nöbet eyleminin Öcalan özgürleşene kadar devam ettirileceğini söyledi. Öcalan’a yönelik tecritin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Deniz, dünya devletlerinin Kürtler söz konusu olduğunda ilkeli davranmadığını dile getirdi.

Suriye’ye kimyasal silah kullanımı sonrasında müdahaleye atıfta bulunan Avdilbari Deniz, Efrin’e yönelik 20 Ocak’tan itibaren başlatılan ve katliamların yapıldığı işgal saldırılarına karşı sessiz kalınmasını eleştirdi. Deniz, Kürt halkının net bir biçimde birlik olması gerektiğini vurgularken, “Kürt halkı olarak Önderimiz Öcalan etrafında kenetlenmeli ve onun özgürlüğünü sağlamalıyız” diye konuştu. 

‘ÖCALAN KÜRTLER İÇİN BİR ‘BEYAZ GÜL’DÜR’

Eyleme katılmasına ilişkin konuşan Apê Miste Emer, 50 milyona yaklaşan nüfusuyla Kürt halkının dünyada yalnız bırakıldığını ve Kürtlerin en önemli dostlarının yine kendileri olduğunu vurguladı. Ezidi bir Kürt olarak Öcalan’ı sahiplendiğini söyleyen Apê Miste Emer, Öcalan’ın Kürtler için ‘beyaz bir gül’ olduğunun altını çizdi.

Apê Miste Emer, devletlerin Kürtlerin toprakları ve zenginlikleri üzerinde cirit attığını söylerken, geçmişte bilinçsiz olan halkın artık bu fırsatı düşmanlarına vermeyeceğini dile getirdi.