Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Rennes grubunda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için AK önündeki Özgürlük Nöbeti eylemi, 395’inci haftasında da yeni bir grubun katılımıyla devam ediyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde tamı tamına 2760 gündür süren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, her hafta Avrupa’nın farklı bir kentinden gelen gruplarca sürdürülüyor. Öcalan’ın özgürlüğüne kadar kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanan nöbet eylemini bu hafta Fransa’nın Rennes şehrinden gelen üç kişi devraldı.

Salih Hoca, Şexmus Amed ve Erhan Aktay’dan oluşan Rennes grubuna hafta içinde diğer bazı Kürdistanlıların da katılacağı öğrenildi.

Grup adına açıklamada bulunan Salih Hoca, AK’ye bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) Öcalan’a yönelik tecride karşı Türk devletine ‘katkı sağlayan tutumuna’ tepki gösterdi. Tecritle tutsakların dış dünyayla bağlantısının kesildiğine dikkat çeken Salih Hoca, CPT’nin Öcalan’a özellikle 2011 yılından bu yana getirilen ve bazı istisnalar hariç sürekli olan avukat tecritlerine yönelik net tutum almamasını eleştirdi.

Kürt halkının ve demokrasi isteyenlerin Öcalan etrafında kenetlenmesinin tek çözüm olduğunun altını çizen Grup Sözcüsü, “Eğer Kürtler ve demokratlar Türkiye’nin demokratikleşmesini istiyorlarsa, bilmeliler ki, Önderlik özgürleşmelidir. Zira yaşanan zulümleri herkes görüyor ve bundan tek çıkış yolu Öcalan’ın özgürlüğüdür” diye konuştu.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü şiarıyla 25 Haziran 2012’de başlatılmıştı. Eyleme bugüne kadar 2 binin üzerinde kişi katılırken, aralıksız olarak sürdürülen en uzun Kürt eylemi niteliğinde.