Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Rojavalı Kürtlerde

Kürtlerin bugüne kadarki aralıksız en uzun süreli eylemi olan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 351’inci haftasında.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen Özgürlük Nöbeti eylemini geçtiğimiz hafta İsviçre’nin farklı şehirlerinden gelen Kürtler yürütmüştü.

351’inci haftasındaki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni bu hafta ise Rojavalı Kürtler sürdürüyor. Pazar günü nöbeti devralan grupta Mehmet Mehmet, Abdulrahman Genç, Eğmet Sendro adlı kişiler yer alıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah öcalan’ın esaretinin kabul edilemeyeceğine vurgu yapan Rojava grubu üyeleri, AK ve  İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) ağırlaştırılmış tecride karşı tutumunu da sert bir dille kınadılar. Öcalan’a yönelik tecride acilen son verilmesi gerektiğini vurgulayan grup üyeleri, Kürt Halk Önderi’nin Ortadoğu halkları için rolünü oynayabilmesi için derhal özgürlüğüne kavuşturulmasının şart olduğunu dile getirdiler.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 2012 yılı baharında tecrit koşullarına karşı 52 gün süren açlık grevinin ardından Avrupa ve dünyanın farklı ülkelerinden Kürt dostlarının önerisiyle 25 Haziran 2012’de başlatılmıştı.