Öcalan’a Pinerolo’dan vatandaşlık

İtalya’nın Torino kentine bağlı Pinerolo Belediyesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a 29 Eylül’de “Onursal Vatandaşlık” verecek. Pinerolo, Öcalan’a vatandaşlık veren 7. belediye olacak. 

7 Haziran’da bir araya gelen Pinerolo Belediyesi Kent Konseyi, Öcalan’a Onursal Vatandaşlık verilmesi kararını kabul etmişti. Belediye tarafından yapılan açıklamada, “Kürt halkının düşüncelerini ve ideallerini on yıllardır, dil, kültür ve kimlik için verdikleri mücadeleyi kucaklamak istediğimiz için Öcalan’a vatandaşlık verdik” denildi. Kürt sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi için Öcalan’ın büyük bir mücadelenin sahibi olduğunun altı çizilen açıklamada, “Bu vatandaşlıkla Öcalan’ın cezaevinde olmasına ve ağır tecrit koşullarına rağmen çözümdeki ısrarını kucaklamak istedik. 

'SAYIN ÖCALAN HOŞ GELDİNİZ'

Kürt halkı sadece Türkiye’de değil aynı zamanda DAİŞ’in bulunduğu her yerde DAİŞ’e karşı büyük bir mücadele veriyor” ifadelerine yer verildi. Açıklama, “Kentimizin yeni vatandaşı Sayın Öcalan’a da hoş geldiniz diyoruz. Bir gün Sayın Öcalan’ı kentimize de bekliyoruz” mesajıyla sonlandırıldı.  Öcalan’a vatandaşlığı 29 Eylül’de bir törenle verilecek. Törene Öcalan’ı vekaleten avukatlarının yanı sıra Kürdistan Enformasyon Bürosu, İtalya Kürt Komitesi ve İtalya Kürdistan Dostluk Komiteleri’nden katılım olacak.

İTALYA'DAKİ 7'NCİ BELEDİYE

Pinerolo Belediyesi ile birlikte İtalya’da Öcalan’a “Onursal Vatandaşlık” veren belediye sayısı 7’ye ulaştı. Daha önce sırayla Palermo, Napoli, Palagonia, Riace, Reggio Emilia, Martano belediyeleri tarafından da Öcalan’a vatandaşlık verilmişti.  Pinerolo, Piemonte bölgesinde Torino Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 35 bin 829 nüfuslu bir şehir. İtalya’nın en dağlık bölgesi olan Pinerolo, Kobanê Belediyesi ile ilk kardeşlik/dostluk protokolü imzalayan belediyedir.

7 EKİM'DE 'ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK' YÜRÜYÜŞÜ

Milano’da ise Kürdistan Enformasyon Bürosu, İtalya Kürt Topluluğu ve Kürdistan ile Dayanışma Komiteleri’nin ortak organizesi ile “Öcalan’a Özgürlük” şiarıyla 7 Ekim, saat 15.00’te Porta Venezia’da başlayacak bir yürüyüş düzenlenecek.   Yürüyüş “Öcalan’a ve Türkiye’de bulunan siyasi tutsaklara özgürlük, Kürdistan’a barış, Ortadoğu’ya demokrasi” sloganıyla yapılacak.