Öcalan’a tecrit Novoaleksandrovki’de kınandı

Stavrapol’da yaşayan Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı yapılan ölüm oruçlarına dikkat çekmek amacıyla bir eylem düzenledi.

Rusya Federasyonu Stavrapol kentine bağlı Novoaleksandrovski ilçesinde yaşayan Kürtler bir basın açıklamasıyla Öcalan’a uygulanan tecridi kınadılar.

Novoaleksandrovski Kürt Kültür Otonomisi binası önünde yapılan açıklamada tecridin kaldırılması için bedenini ölüme yatıran eylemciler selamlandı.

Otonomi meclisi üyeleri ve toplumun önde gelenlerin de hazır olduğu açılama sırasında konuşan Novoaleksandrovski Kürt Kültür Otonomisi Eşbaşkanı Hüseyin Ahmedov, Türk devletinin Kürt halkının iradesini kırmak için şiddete baş vurduğunu söyledi.

Ahmedov şöyle konuştu: “Kürdistan’ın bir çok kentinde Kürt anaları evlatları için alanda. Fakat anaları son derece haklı taleplerle başlatmış oldukları eylemler her seferinde Türk devletinin faşist polislerinin saldırısına uğradı. Analarımıza yapılan saldırılara karşı tüm dünya sessiz. Kürtler, onurları ve iradelerini inkar eden sisteme karşı artık daha radikal direnmeye başladı. Türkiye zindanlarında PKK ve PAJK’lı tutsakların başlatmış olduğu ölüm orucu ve Kürdistan ile yurt dışında devam eden açlık grevleri bu mücadelenin ne kadar kararlılıkla devam edeceğini gösteriyor. Uluslararası güçler kirli çıkarları için insanların göz göre göre ölüme gitmesine göz yumuyor. Rusya başta olmak üzere, tüm uluslararası güçlerin Türk devletinin bu kirli politikaları karşısında duyarlı olmaya çağırıyoruz.”