Öcalan için Louvre Müzesi ve tren garında eylem

Kürt gençleri, Paris’teki tarihi Louvre Müzesi önünde ve kentin en büyük tren garında Öcalan’a yönelik tecride karşı eylemler düzenledi.

Gençlik hareketi Tevgera Ciwanên Şoreşger ile öğrenci hareketleri YXK ve JXK’li gençler, Gare du Nord’da (Kuzey Garı) bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride dikkat çekmek amacıyla düzenlenen eylemde, Öcalan’ın büyük bir posterinin yanısıra PKK ve KCK bayrakları ile Paris’te 2013 yılında katledilen üç Kürt kadın devrimcinin fotoğraflarının yer aldığı bir poster açıldı.

Gençler, ayrıca üzerinde Fransızca “Faşist Türk devleti Kürdistan’dan defol!” yazılı bir pankart da açtı.

Tren garı içerisinde bir araya gelip pankart, bayrak ve posterlerini açan gençler eylemleri boyunca Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden ve faşist Türk devletini kınayan sloganlar attılar.

Gençler, “Bijî Serok Apo” sloganları ve zılgıtlar eşliğinde tren istasyondan hep beraber yürüyerek çıktı ve eylemlerini sonlandırdı.

MÜZE ÖNÜNDE ÖCALAN’IN KİTAPLARI OKUNDU

Gençlik örgütleri ünlü Louvre Müzesi önünde de bir araya gelerek tecridi protesto etti. Müzenin girişinde oturan gençler, Öcalan’ın kitaplarını okudu.

Tecride ve Türk devletinin saldırılarına dikkat çeken bildirilerin de dağıtıldığı eylem, turistlerin de yoğun ilgisini çekti. Kürt gençleri, turistlere ve çevreden geçenlerle, Öcalan’ın durumunu tartıştı ve ilgi duyanlara, Öcalan’ın kitaplarından derlenen broşürler dağıttı.