Öcalan'ın özgürlüğü için açlık grevleri sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Avrupa kentlerinde başlatılan açlık grevleri sürüyor.

Fransa'nın Marsilya, Almanya'nın Hannover ve Kanada'nın Toronto kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecridin kırılması için eylemler sürüyor. Açlık grevlerinde CPT'nin görevini yapması ve Öcalan'ın özgürlüğü istenirken, direnişin önemine dikkat çekiliyor.

MARSİLYA

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi amacıyla Fransa’nın Marsilya kentinde başlatılan açlık grevi üçüncü gününde. Açlık grevi eylemine Vieux-Port Meydanı'nda iki gün önce start verildi. Kürtler ve dostları, tecride son verilmesi ve Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşmasını istiyor. Eylemde TEV-ÇAND’ın hazırladığı sinevizyonlar ile müzik dinletileri sunuldu ve bildiriler dağıtıldı. Dün akşam eğitim birimince Öcalan'ın hayatını anlatan bir sunum düzenlendi. Güney Fransa’yı kapsayan bu eylem Toulouse, Lyon, Marignane, Montpellier, Draguignan ve Marsilya’dan katılımla 42 kişiyle başladı. 

HANNOVER

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi ve CPT'nin görevini yapması için Hannover’de başlatılan açlık grevi ikinci gününde.

Açlık grevine başlayan DKTM Hannover Üyesi, şunları söyledi:

"Öcalan'ın özgürlüğü için Avrupa ve Kürdistan’da herkes eylemlere geçmeli. Eylemler genişlemeli, direniş birleşmeli ve İmralı duvarları kırılmalı. Tecrdin kırılması ve seçimler için herkes direnişte bulunmalı." 

Eylemde Berlin, Bremen, Marsilya ve Strasbourg’daki eylemler de selamlandı.

Açlık grevine katılanlar ayrıca çadırın yanında Ermeni ve Êzidî soykırımları için mumlar yakıldı, afişler asıldı.

Ayrıca bugün saat 17.00'da da Hannover tren garının önünde yürüyüş düzenlenecek.

TORONTO

Toronto'daki açlık grevi de 2. gününde Demokratik Kürt Toplum Merkezinde devam ediyor.

Meclis eş başkanları ve üyelerinin de yer aldığı eylem 10 kişinin katılımıyla sürüyor.

Açlık grevine katılan eylemciler, Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi CPT’nin harekete geçmesi için çağrıda bulunarak, tecridin sonlandırılmasını istedi.

ROMA

İtalya'nın başkenti Roma'ya bağlı Viterbo ilçesinde Efrîn'e destek eylemi düzenlendi. Kürtlerin ve İtalyanların katıldığı eylemde, diktatör rejimlere karşı birleşme çağrısı yapıldı.