Öcalan’ın özgürlüğü için Köln’de açlık grevi başladı

Öcalan’a özgürlük sloganıyla Almanya’nın Köln kentinde onlarca kişi tarafından açlık grevi eylemi başlatıldı.

Avrupa’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ için başlatılan ''Öcalan'a Özgürlük'' Kampanyası çerçevesinde, 23-27 Nisan tarihleri arasında Strasburg başta olmak üzere bir çok merkezde, açlık grevleri ve oturma eylemleri gerçekleştiriliyor. Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaletinde yaşayan Kürtler de, Köln kentinde bulunan Rudolfplatz’da 3 günlük açlık grevi eylemi başlattı. Açlık grevi eylemi basın açıklamasıyla start aldı.

‘ÖCALAN KÜRT HALKI İÇİN VARLIK GEREKÇESİDİR’

Açlık Grevi eylemcileri adına basın açıklamasını PYD üyelerinden Dersim Al Elî okudu. Al Elî, Öcalan'a uygulanan ağır tecrit koşullarına dikkat çekerek, ‘’Önder Apo, 20 yıldır büyük bir tehdit ve saldırı altındadır. Önder Apo, Kürt halkı için varlık, özgürlük ve yaşam gerekçesidir. Ona yapılan bu saldırıyı kınıyor ve protesto ediyoruz. Hiçbir koşul altında bunu kabul etmediğimizi bildiriyoruz. Bunun için bugün Köln kentinde, ‘Önder Apo’ya Özgürlük” sloganıyla açlık grevine başlıyoruz” dedi.

‘KÜRDİSTAN YASAĞI GİRİŞİMİNE TEPKİ’

Konuşmasında Alman devletinin yasaklarına da değinen Dersim Al Elî, devamla şunları söyledi: ”Kürdistan halkı büyük bir soykırım ile karşı karşıyadır. Ama Alman devleti de buna hizmet ediyor. Bugün açtığımız çadırda, yazılan ‘Frieden in Kurdistan’ yazısını kaldırmamızı istiyorlar. Onlara göre Kürdistan kelimesi Öcalan ile yan yana gelmesi PKK’nin propagandası anlamına geliyormuş. Onun için polis kaldırmamızı istiyor. Bu Kürt ismini yasaklama kararıdır. Alman devletinin bu tutumunu kınıyoruz. Kürtlerin olduğu her yer yerde Kürdistan vardır, bunun her kesin bilinmesini istiyoruz.”

Al Elî, NRW eyaletinde yaşayan Kürt halkı ve dostlarına da eyleme destek verme çağrısında bulundu.

KÖLN’DE BİR DİZİ EYLEM VE ETKİNLİK

Öte yandan 25 Nisan’da son bulacak eylem çerçevesinde bir dizi etkinlik yapılması ön görülüyor. Rudolfplatz’da devam eden açlık grevinin yanı sıra her gün saat:15 ile 19 saatleri arasında Dom kilisesinin önünde bilgi standı açılarak, Öcalan’ın içerisinde bulunduğu koşullara dikkat çekilecek. Yine her akşam Köln Demokratik Toplum Merkezi’nde panel ve seminerler yapılması planlanılıyor.