Öcalan Nöbeti 423’üncü haftasında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için AK önündeki nöbet eylemi 423’üncü haftasında Hollanda’dan gelen yeni bir grupla devam ediyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) binası önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, bu hafta da yeni bir grubun katılımıyla sürüyor.

Öcalan’ın Kürdistan ve Ortadoğu’daki rolüne dikkat çekilen eyleme bu hafta Hollanda’dan Aynur Dersim, Şore Mayin, Feyzi Dep ve Fevzi Şixo adlı Kürdistanlılar katılıyor. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için nöbette olan eylemciler, “Bir gün tarih Kürtlerin ve Önder Öcalan’ın ne kadar haklı olduğunu yazacaktır” dediler. Grup adına konuşan Aynur Dersim, AK ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) önündeki eylemin 9 yıldan bu yana kararlılıkla sürdürüldüğünü ve Öcalan özgürleşene kadar da süreceğinin altını çizdi.

‘HER GÜN BİZİ GÖRÜYORLAR AMA YÜZLERİ KIZARMIYOR’

Dersim, şu açıklamayı yaptı: “Avrupa Konseyi’nin önünde nöbetteyiz ve her gün bizi görmelerine rağmen yüzleri kızarmıyor. Tarih er geç Kürtlerin ne kadar haklı olduğunu yazacaktır. Sayın Öcalan Ortadoğu’daki barışçıl ve eşit yaşamın kurucusudur. Halkların barış ve kardeşlik içinde yaşamasının önünü açan kişidir.”

‘EZİLEN BÜTÜN KADINLAR VE HALKLAR İÇİN IŞIKTIR’

Öcalan’ın kadınların ve ezilen tüm halkların ışığı olduğunu vurgulayan grup sözcüsü, “Kadınlar da bu haftaki nöbette ve yaşamın her alanındaki direnişiyle Önderliğine bağlılığını göstermektedir” diye ekledi.

Aynur Dersim, Hollanda’dan gelen grup olarak tüm halka direniş ve sürece daha güçlü katılım çağrısı yaptıklarını da söyledi.