Öcalan Nöbeti Paris’ten gelen gençlerde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için devam eden Özgürlük Nöbeti’ni bu hafta Paris’ten gelen gençler yürütürken, Kürt gençliğine ‘Önderliğine sahip çıkması’ çağrısı yapıldı.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde 25 Haziran 2012’de başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi 324’üncü haftasına girdi.

Geçtiğimiz hafta Fransa’nın başkenti Paris’ten gelen Kürt yurtsever ve siyasetçilerinin yürüttüğü eylemi bu hafta yine Paris’ten gelen Kürt gençleri devraldı. Bu haftaki eylemde Pelda Arşimet, Menderes Yıldırım ve Mahsun Çelik bulunuyor.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ne katılmalarının önemine değinen Pelda Arşimet, en önemli gündemlerinin Öcalan’ın özgürlüğü olduğunun altını çizdi. Öcalan’ın özgürlüğü için nöbette yer aldıklarını kaydeden Arşimet, “Genç başladık, genç bitireceğiz” diyerek özgürlük mücadelesinin kazanımlarının zaferle sonuçlanacağını vurguladı.

Paris’ten gelen genç eylemci grubu adına yapılan ortak açıklamada ise, Avrupa’daki yetkili kurumlara çağrıda bulunuldu. Öcalan’a yönelik tecridin artık Kürt halkının sabrını taşırdığı vurgulanan açıklamada, Kürt Halk Önderi’nin durumunun acilen yerinde incelenmesi için harekete geçilmesi çağrısı yapıldı.

Kürt gençliğine de çağrı yapan eylemciler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü başta olmak üzere dönemin ruhuna uygun eylemlilik içinde olunması istendi. Eylemciler, “Gençler olarak bu döneme sahip çıkmalıyız” çağrısı yaptı.