Öcalan nöbeti TJK-E Sosyal Alan Komitesi üyelerinde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen süresiz nöbet eylemini bu hafta TJK-E Sosyal Alan Komitesi üyeleri sürdürüyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK binası önünde 6,5 yıldan bu yana devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni geçtiğimiz hafta yürüten Marsilya grubu, nöbeti Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) Sosyal Alan Komitesi üyelerine devretti.

TJK-E Sosyal Alan Komitesi üyelerince yapılan açıklamada, Öcalan’ın özgürlüğü için her zaman ve her alanda eylemliliklere devam edileceği vurgulandı.

CPT VE AK SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEDİ

Avrupa Konseyi (AK) ile ona bağlı olan İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) gibi kurumların Öcalan konusunda sorumluluklarını yerine getirmediği dile getirilen açıklamada, “Önderliğimizin sağlığına ilişkin endişelerimiz had safhada. Ailesi ve avukatlarıyla görüşlerinin yasak olması kabul edilebilecek bir durum değildir” denildi.

AK ve CPT’nin Öcalan’a yönelik kaygıları gidermek amacıyla acilen sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğinin altı çizilen açıklamada, Kürt halkının bu durumu kabullenmediği ifade edildi.

TÜM KESİMLER EYLEMLERLE SAHİPLENMELİ

Açıklamada, Avrupa’da başta Kürt kadınları olmak üzere devrimci, demokrat ve insan haklarından yana herkesin Öcalan’ın can güvenliği ve özgürlüğü için düzenlenen eylemleri sahiplenme çağrısı yapıldı.

Kadın eylemciler önümüzdeki Pazar gününe kadar Öcalan’ın özgürlüğünü amaçlayan eylemi devam ettirecekler. TJK-E ve bileşenleri, ayda en az bir hafta Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nde yerlerini alıyorlar.