Öcalan ve Efrîn sloganıyla adım adım Cenevre’ye doğru

Lozan-Cenevre uzun yürüyüşçüleri, uzun yürüyüşlerinin 3. gününü tamamladı. Gün içerisinde aynı zamanda Birleşmiş Milletler Suriye Masası ile bir dizi görüşme gerçekleştiren uzun yürüyüşçüler, yarın akşam saatlerinde Cenevre’ye ulaşacak.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komploya karşı ve BM’nin Efrîn’e dönük işgal saldırılarına karşı harekete geçmesini talep etmek amacıyla organize edilen uzun yürüyüşün 3. günü, İsviçre’nin Versoix kentinde marşlar eşliğinde çekilen halaylarla son buldu. Gün boyunca soğuk hava altında 17 kilometre boyunca Cenevre’ye doğru yürüyen aralarında 200 enternasyonalistin de bulunduğu 1000 aşkın uzun yürüyüşçünün gün içerisindeki coşkusu görülmeye değerdi.

‘ULUSLARARASI DAYANIŞMAYI BÜYÜTECEĞİZ’

Hep bir ağızdan birçok dilde atılan “Öcalan özgürlük, Kürdistan’a statü”, “Efrin yalnız değildir”, “BM harekete geç” sloganları geçilen kentlerde yankılanırken, yol güzergâhları üzerindeki insanların alkışlarla yürüyüşe destek vermesi dikkat çekenler arasındaydı. Yürüyüşe verilen molalarda sık sık halaya durarak Efrîn direnişini selamlayan yürüyüşçüler, uluslararası dayanışmayı gün geçtikçe daha da büyüterek, Efrîn direnişçileri ile birlikte zaferi birlikte kutlayacaklarını kaydettiler.

ALMANYA’YA ÇAĞRI YAPILDI

BM’nin hala Türk devletinin Efrîn’e dönük işgal saldırılarına karşı harekete geçmemesi uzun yürüyüşçülerin öfkesini gün geçtikçe daha da büyüdüğü bugün de kameralarımıza yansıyanlar arasında önemli yerini korudu.  Öte yandan, gün içeresinde yaptıkları basın açıklaması ile Almanya’nın NAV-DEM’in eylemlerine dönük aldığı kararı protesto edilirken, Almanya’ya Türk devleti ile işbirliğine son verme çağrısı yapıldı.

BM SURİYE MASASI İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Uzun yürüyüşçüler adım adım Cenevre’ye yürümenin yanı sıra aynı zamanda Efrîn’e yönelik işgal saldırılarına dikkat çekmek amacıyla bir dizi diplomasi çalışması da yürütüyor. Bugün uzun yürüyüşçüler adına bir grup heyet Birleşmiş Milletler Suriye masası ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yetkililere, Efrîn’de yaşananlara ve yürüyüş amaçlarına ilişkin bir dosya sunan heyet, öncelikle sivil katliamlara karşı acilen harekete geçilmesini talep etti.

YARIN CENEVRE’YE ULAŞACAKLAR

Bini aşkın uzun yürüyüşçü, uzun yürüyüşlerinin 4. etabına yarın sabah saatlerinde İsviçre’nin Versoix kentinden başlayarak, akşam saatlerinde Cenevre’de tamamlayacaklar. Uzun yürüyüş, Cuma günü Cenevre Birleşmiş Milletler önünde 10 bini aşkın insanın katılımıyla gerçekleştirilecek bir mitingle sonlandırılacak.