Österberg: Demirtaş serbest bırakılmalı

İsveç Sosyal Demokrat Milletvekili ve Parlamento Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Anders Österberg, Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını gerektiğini söyledi.

Bu sabah Stockholm'un Kista Fuarı'nda gelen Österberg, HDP ve CHP'nin müşahitleri ziyaret ettikten sonra HDP'nin açtığı seçim çadırına geldi.

İsveç Demokratik Toplum Merkezi Eşbaşkanları ile görüşen ve birlikte resim çektiren Österberg, 24 Haziran günü Türkiye'de yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri hakkında ANF'ye açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de adil ve eşit koşullarda seçim yapılabilmesi için başta cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş olmak üzere tüm HDP ve siyasi muhaliflerin serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Österberg, bu gerçekleşmediği takdirde Türkiye'de özgür seçimlerin olacağından söz etmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Österberg, tüm baskılara ve eşit olmayan koşullara rağmen yapılan kamuoyu oylamalarının sonuçlarının Erdoğan'ın gerekti oy oranına ulaşamadığını gösterdiğini belirttikten sonra “Demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti için mücadele eden tüm güçlerle dayanışmamız sürecek” dedi.

Tüm siyasi tutsak, aydın ve gazetecilerin serbest bırakılmasını talep eden Österberg, tüm seçmenlere sandığa gitmeleri ve tercihlerini demokrasi ve özgürlükten yana kullanmaları çağrısı yaptı.