Özdemir, Erdoğan’ın mektuplarını sordu!

Hamburg Eyaleti Federal Meclis Üyesi Cansu Özdemir, Almanya’da yaşayan Türkiye vatandaşlarına gönderilen Erdoğan imzalı seçim mektuplarını eyalet meclisinin gündemine taşıdı.

Aynı zamanda Hamburg Eyaleti Meclisi Grup Eş Başkanı olan Cansu Özdemir, Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da 24 Haziran günü yapılacak seçimler öncesinde Türk Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Almanya’da yaşayan seçmenlere gönderilen mektuplara ilişkin soru önergesi verdi.

Hamburg eyalet hükümetinin yanıtlamasıyla eyalet meclisine sunulan önergede Özdemir’in Almanya’nın yanı sıra Avusturya’da da ortaya çıkan mektuplara ilişkin her hangi bir araştırmanın yapılıp yapılmadığını sordu. 6 sorudan uluşan önergede Özdemir şu başlıklarda yanıtlar verilmesini talep etti:

- Eyalet yönetimi Hamburg’da da AKP’nin seçim mektuplarının gönderildiğine dair bir bilgi sahibi midir?

- Basına yansıdığı kadarıyla Avusturya’da AKP öğrencilere de söz konusu mektuplar göndermiş, benzer bir durum Hamburg’daki okullarda da yaşandı mı?

- Hamburg’da kaç mektup gönderildi?

- Hangi yasalar çerçevesinde AKP’ye vatandaşların kişisel bilgileri verildi?

- Eyalet yönetimi ve ilgili makamlar Avrupa Birliği’nin yeni “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” ne kadar göz önüne almışlardır?

- Eyalet yönetimi bilgilerin yeniden silinip silinmediğine dair bilgi sahibi midir?

MEKTUPLAR ANKARA’DAN GÖNDERİLMİŞTİ!

Almanya’da oy verme işleminin başladığı günlerde seçmenleri etkilemek için birçok kentte Erdoğan imzasıyla seçmenlere mektuplar gönderildiği ortaya çıkmıştı. Mektuplar özellikle Almanya’daki Türk konsolosluklarına herhangi bir şekilde yolu düşen, ikametgah kaydı olan veya pasaport/nüfus cüzdanı çıkartan herkese gönderildi.

Ankara’daki AKP Genel Merkezi’nden gönderilen ve seçmenlerin teker teker ismine hitap edilerek kaleme alınan mektuplarda Erdoğan, yurt dışında yaşayan Türkiye vatandaşlarına “O kadar sizin için kolaylar sağladık, siz de oyunuzu bize verin” mesajları vermişti.