Özgürlük nöbetçileri Strasbourg direnişçileriyle buluştu

Strasbourg’da devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevine paralel olarak destek amaçlı dönüşümlü açlık grevi ile Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemleri de devam ediyor.

Bu hafta Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni sürdüren İsviçre’nin Zürih, St-Gallen ve Luzern şehirlerinden gelen 350’inci grubun üyeleri, akşam saatlerinde tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişçilerini ziyaret etti. Ziyarette Avrupa Konseyi (AK) önünde dönüşümlü açlık grevinde olan Êzidî Kadın Meclisi üyesi 7 kadın da hazır bulundu.

KOÇER BATMANİ: DIŞARIDA OLSAK DA HALK OLARAK ESARET ALTINDAYIZ

25 Haziran 2012’den bu yana AK ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) binalarının olduğu alanda devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nin bu haftaki eylemcileri adına Koçer Batmani, kısa bir konuşma yaptı. PKK tarihinde tarihi direnişlerin olduğunu hatırlatan Koçer Batmani, 1982 cezaevleri açlık grevi direnişlerinin devamının günümüzde yaşandığını vurguladı.

Kürt halkının ‘evinde kalmaması’ gerektiğini söyleyen Koçer Batmani, “Bu eylemin sonuca ulaşacağını biliyor olsak da, halkımız, bu eylemin başarılı olması ve Önder Öcalan’ın özgürlüğü için eylemlerde olmalıdır. “Önderliğimiz düşünceleri ve fikirleriyle özgür olsa da, bizler de aslında halk olarak dışarıda olsak dahi esaret altındayız” diyen Batmani, 8 Mart’ın yanı sıra 21 Mart Newroz Bayramı’nın ciddi bir çıkış yapılması için fırsat olduğunun altını çizdi.

‘Özgür Önderlik, özgür halk ve özgür Kürdistan’ şiarının temel alınmasını isteyen Koçer Batmani, açlık grevi direnişlerinin başarıya ulaşacağını sözlerine ekledi.

AVUSTRALYA’DAN EYLEMCİLERE ÇİÇEK

Pazartesi gününden bu yana tecride karşı direnişe destek amacıyla Strasbourg’daki AK ve CPT binaları önünde süresiz-dönüşümlü açlık grevinde olan ikinci grupta yer alan Êzidî Kadın Meclisleri üyeleri de, süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcilerini ziyaret etti. Êzidî kadınlar, kendilerine Avustralya’da yaşayan İsmet isimli bir kişinin gönderdiği bir çiçeği de eylemcilere sundular.

Êzidî kadınlar adına konuşan Nurê Alkiş, kendilerinin 3 gündür dönüşümlü açlık grevinde olduklarını ve aylardır süren direnişe ses vermek istediklerini vurguladı. Alkiş, açlık grevi direnişçilerinin kendilerinin öncüsü olduğunu ve direnişin mutlaka başarıya ulaşacağına inandıklarını vurguladı.

Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK ve CPT binaları önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 25 Haziran 2012’de başlatılmıştı. Eyleme her hafta farklı bir şehirden gruplar dahil oluyor.

Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi ise, 17 Aralık 2018’de 14 eylemci tarafından başlatılmıştı. Süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine destek amacıyla Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eyleminin sürdüğü alanda geçtiğimiz hafta 5’er günlük dönüşümlü açlık grevleri başlatılmıştı. Geçtiğimiz hafta PYD üyelerinin katıldığı dönüşümlü açlık grevini bu hafta Êzidî Kadın Meclisleri üyesi 7 kadın Cuma gününe kadar sürdürecek.