Özgürlük Nöbeti 398’inci haftasında Lyon grubunda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen nöbet eyleminde 398’inci haftaya girilirken, Lyon’dan gelen grup üyeleri, Avrupa’nın tecride karşı sessizliğini sert bir dille kınadı.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 398’inci haftasında. Geçtiğimiz hafta Fransa’nın Marsilya şehrinden bir grubun üstlendiği nöbeti, bu hafta yine Fransa’nın bir başka şehri Lyon’dan gelen Baz Qewm, Hogir Çevlik, Hebun Amed ve Erhan Aktay yürütüyor.

AK’nin yanı sıra cezaevlerindeki hak ihlallerini takipten sorumlu olan İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Avrupa Parlamentosu (AP) gibi kurumların da olduğu alandaki eylem, kararlılıkla sürdürülüyor.

‘BÖYLESİ BİR EYLEM SABIR GEREKTİRİR’

Eylemlerinin 400’üncü haftaya yaklaştığını belirten Lyon grubu üyelerinin açıklamasında, “Bu 400 saat değil; 400 gün de değil. Böylesi bir eylem, sabır gerektirir” denildi.

AKP-MHP hükümetinin halkların sorunlarının çözülmesine hiçbir faydalarının olmadığı ve sorunları daha da ağırlaştırdığına dikkat çeken eylemcilerin açıklamasında, “Bu hükümet herkesi kandırıyor. Son Elâzığ depreminde olduğu gibi yardımları engelleyecek kadar siyasete alet eden bu hükümettir. İnsanlıktan nasip alamadıkları ortada” sözlerine yer verildi.

CPT VE AK’NİN TUTUMUNA TEPKİ

Türk devleti ve hükümetinin halka yaptıklarının daha ağırını Kürt halkına ve Önderliğine yaptıklarının altını çizen eylemciler, buna karşı CPT ve AK’nin sessiz tutumunu da eleştirdi.