Özgürlük Nöbeti Almanya Kürt Kadın Hareketi üyelerinde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemi bu hafta Almanya’dan gelen Kadın Hareketi üyelerince sürdürülüyor.

Haziran 2012’de Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK binası önünde başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 301’inci haftasında kadınlar tarafından üstlenildi.

Haftanın 7 günü sabahtan akşama kadar sürdürülen nöbet eylemini bu hafta Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) bünyesinde Almanya’nın Düsseldorf şehri ve çevresinde faaliyet gösteren kadınlar yürütüyor. Yeni grupta Fatma Özer, Cewahir Şahin, Yıldız Aydeniz ve Fatma İlhanlı bulunuyor.

6’ncı yılındaki nöbet eylemi üstlenmelerine ilişkin konuşan grup sözcüsü Fatma Özer, Kürt Halk Önderi’nin kadın özgürlüğü için önemine dikkat çekti. Tüm kadınların Öcalan’ın özgürlüğü için ayakta olması gerektiğinin altını çizen Özer, Efrin için eylemlere kadınların katılması çağrısı yaptı.

Eylemciler, önümüzdeki Pazar gününe kadar Öcalan’ın yaşamı ve fikirlerinin anlatıldığı kitapçıklar ile bildiri ve broşürler dağıtacaklar.

25 Haziran 2012’de başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ne bugüne kadar 301 ayrı grup içerisinde binlerce kişi katıldı. Nöbet eylemine sanatçılar, siyasetçiler, Kürt kurum temsilcileri, gazeteciler ve Kürt dostu Avrupalılar da katılarak  destek vermişti.

TJK-Ê üyesi kadınlar ise ayda en az bir kez nöbet eyleminde yerlerini alarak, Öcalan’ın özgürlüğü için çaba gösteriyor.