Özgürlük Nöbeti Danimarka’dan gelen Kürtlerde

Strasbourg’daki Avrupa Konseyi (AK) önünde 384 haftadan bu yana süren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni bu hafta Danimarka’dan gelen Kürtler devraldı.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK binası önünde 25 Haziran 2012’de başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, kararlılıkla sürdürülüyor. Her hafta farklı bir kentten grupların yürüttüğü eylemi, bu hafta Danimarka’dan gelen Ömer Harmancı, Mustafa A. Dilek ve Yaşar Kaya adlı üç kişilik bir grup üstlendi.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın başkenti Berlin’den bir grubun yürüttüğü eylemi devralan Kürdistanlılar, yaklaşık bin kilometre uzaklıktan gelerek Öcalan’ın özgürlüğü için nöbetteler.

Grup adına yapılan açıklamada, Kürt halkının aylardır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber alınamamasından endişeli olduğu vurgulandı. Açıklamada, Kürt halkının zor bir dönemden geçmesine rağmen direnişin her alanda büyütüldüğüne dikkat çekildi.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nin 7,5 yıldan bu yana kararlılıkla sürdürülmesinin önemine değinilen açıklamada, dünyada bir gün dahi ara verilmeden sürdürülen eylemlerin nadir olduğunun altı çizildi. Açıklamada, nöbet eyleminin Öcalan özgürlüğüne kavuşana kadar kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Eylemciler hafta sonuna kadar sürdürecekleri eylem boyunca Öcalan’ın görüşlerini ve mücadelesini tanıtmaya çalışacaklar. Eyleme her hafta Avrupa’nın farklı bir kentinden Kürdistanlılar katılıyor.