Özgürlük Nöbeti Doğu Almanya’dan gelen Kürtlerde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla düzenlenen Özgürlük Nöbeti, Almanya’nın doğu eyaletlerinden gelen kalabalık bir grup tarafından devralındı.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde 25 Haziran 2012’de başlayan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 319’uncu haftasına girdi.

Haftanın 7 günü sabahtan akşama kadar Öcalan’ın özgürlüğü için nöbette olunan eylemi bu hafta Almanya’nın doğusundaki Sachsen ile Sachsen-Anhalt eyaletlerinden gelen 10 Kürdistanlı yürütüyor. Pazar günü nöbeti devralan grupta Sachsen eyaletinin Leipzig ve Dresden ile Sachsen-Anhalt’ın Magdeburg ve Halle şehirlerinden gelen Bakur ve Rojavalı yurtseverler bulunuyor.

Kalabalık grup Kerem Gök, Aslıhan Çetin, Mediye Çelik Kurt, Selahattin Özçelik, Norşin Özçelik, Veysel Çetin, Newal Çetin, Amara Aydın, Kasım Osman ve Kaniwar Alkhaled’den oluşuyor.

‘AVRUPA KENDİ İLKELERİYLE TERS DÜŞMEMELİ’

Doğu Almanya’dan gelen grup adına yapılan açıklamada, “Avrupa kurumlarından talebimiz, ‘kendi koydukları kanun ve kurallara’ uymaları ve çıkarlar nedeniyle ilkelerine ters düşmemeleridir. Burada Avrupa Konseyi ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) bulunuyor. Avrupa sürekli olarak bir demokrasi kültürünün olmasıyla övünüyor. Bizler de onların sorumluluklarına ve ilkelerine sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu da bizim kanuni hakkımızdır” denildi.

1 hafta boyunca Öcalan’ın düşünceleri ve özgürlüğünün dünya halkları için önemini anlatmaya çalışılacağı vurgulanan açıklamada, Avrupa’daki Kürtlerin ve dostlarının Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla düzenlenen eyleme katkı sunması çağrısı yapıldı.

Nöbet eylemini geçtiğimiz hafta Danimarka’dan gelen 4 kişilik bir grup üstlenmişti.