Özgürlük Nöbeti FEDA üyeleriyle devam ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Strasbourg’daki Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemi, 344’üncü haftasında FEDA üyeleriyle devam ediyor.

Strasbourg’daki AK binası önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni bu hafta Demokratik Alevi Federasyonu ile Alevi Kadın Hareketi (FEDA) üyesi bir grup sürdürüyor.

Pazar gününden bu yana nöbette olan FEDA grubunda Gönül Tayçimen, Duran Sonzamancı ve Jinda Deniz yer alıyor. Hafta başından bu yana kentte hakim olan aşırı soğuklara ve kar yağışına rağmen eylemciler her gün 07.30 ile 16.30 saatleri arasında Öcalan’ın özgürlüğünü talep ediyor.

Üzerinde Öcalan’ın özgürlüğü için süresiz nöbette olunduğu yazılan pano ile Öcalan’ın portrelerinin bulunduğu eylem alanında, çevreden geçen kişilere de bilgilendirme yapılıyo.

‘DİRENİŞİNİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ’

Grup adına açıklama yapan Gönül Tayçimen, halkların oldukça önemli bir dönemden geçtiğine vurgu yaparken, bu süreçte Leyla Güven’in başlattığı ve sonrasında Strasbourg dahil birçok alana yayılan açlık grevlerine dikkat çekti. Güven’in yanı sıra cezaevleri ile Avrupa’daki açlık grevlerini selamladıklarını söyleyen Tayçimen, “Bizler Alevi Kadın Hareketi olarak, Leyla arkadaşın yanındayız ve bizler de onun direnişini sonuna kadar  destekliyoruz” mesajı verdi.

Alevilik felsefesinde yaşamın kutsal olduğunu hatırlatan Tayçimen, açlık grevlerinin başarıyla sonuçlanması dileğini paylaştı.

‘DİRENİŞ VE MÜCADELE BİLİNCİ AŞIRI SOĞUKLARI BASİT KILIYOR’

Eylemlerini kimi zaman eksi 5 dereceye varan soğukta sürdürdüklerini söyleyen Tayçimen, Avrupa’daki Kürtler ve Aleviler başta olmak üzere halklar ve inançların buna aldırış etmeden direnişte olduklarını ifade etti. Tayçimen, Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen nöbet eyleminin de zor koşullara rağmen sürdürüldüğünü kaydederken, direnişin ve mücadele bilincinin bu tür zorlukları basit kıldığının altını çizdi.

FEDA üyeleri, AK ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecridin sonlandırılmasına yönelik taleplere acil olarak karşılık vermeleri çağrısı da yaptılar.