Özgürlük Nöbeti’ni Evry’den gelen Kürtler devraldı

Avrupa’da yaşayan Kürtlerin Strasbourg’da 6,5 yıla yakın bir süredir aralıksız olarak sürdürdükleri Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni bu hafta Fransa’nın Evry şehri ve çevresinden gelen bir grup yürütüyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen nöbet eylemi, 326’ıncı haftasında.

Her hafta Avrupa’nın farklı bir şehrinden Kürtlerin yürüttüğü nöbet eylemini, Pazar günü Fransa’nın Evry şehri ve çevresinden gelen Xanim Özdemir, Doğan Çelik ve Fatma Eli devraldı. Geçtiğimiz hafta ise yine Fransa’nın Drancy şehrinden bir grup nöbette yer almıştı.

Avrupa Konseyi (AK), İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve diğer kurumların duyarsızlığına ve adaletsizce tavrını eleştiren eylemciler, Öcalan’dan 2 yılı aşkın bir süredir haber alınamadığına dikkat çektiler. Kürtlerin bölge devletlerince ezilen bir  halk olmasına rağmen sesine kulak verilmediğini dile getiren eylemciler, acilen Öcalan’ın durumunun yerinde incelenmesi çağrısı yaptılar.

Eylemcilerin açıklamasında, “Kimse bizi duymuyor. Ancak Önderliğimizin ve Kürt halkının doğru bir yolda olduğunu kimse unutmamalı. Sonuna kadar bu yolda yürüyeceğimizi herkes bilmelidir” denildi.