Özgürlük Nöbeti’ni Sachsen’dan gelen Kürtler sürdürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Fransa’nın Strasbourg şehrindeki özgürlük nöbeti 252’inci haftasında yeni katılımlarla sürüyor.

25 Haziran 2012’den bu yana aralıksız olarak devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, Avrupa Konseyi (AK), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) olduğu alanda tutuluyor.

Geçtiğimiz hafta Danimarka’dan gelen Kürdistanlıların yürüttüğü nöbeti bu hafta Almanya’nın Sachsen eyaletinden gelen 4 kişilik yeni bir grup devraldı. Pazar günü nöbeti devralan grupta Selahattin Çelik, Abdurrahman Taner, Devrim Dağ ve Mustafa Güngör adlı Kürt yurtseverleri yer alıyor.

Grup adına konuşan Selahattin Çelik, Kürt Halk Önderi’nin esaretinin kabul edilemez olduğuna vurgu yaparken, bu nedenle Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen bu nöbete katıldıklarını söyledi. Çelik, Kürt sorununun çözümünün ve Ortadoğu’da barışçıl birlikte yaşamın ancak Öcalan’ın fikirleri etrafında bir araya gelinmesiyle mümkün olduğunun altını çizdi.

Çelik, cezaevlerindeki tutsaklara destek amacıyla nöbet alanının hemen yanında başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık greviyle de dayanışma çağrısında bulundu.

Sachsen eyaletinden gelen nöbet eylemcileri çevreden geçenlere eylemlerine yönelik bilgilendirme çalışmalarını sürdürürken, Öcalan’ın fikirlerini de tanıtmaya çalışıyor.

252 hafta önce başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, Avrupa’daki Kürtlerin bir gün dahi ara vermeden sürdürdükleri en uzun eylem olma özelliğine sahip. Özgürlük Nöbeti’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürleşeceği güne kadar sürdürüleceği duyurulmuştu.