Özgürlük Nöbeti Saarbrücken’den gelen Kürtlerde

Avrupa’daki Kürtlerin Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla aralıksız olarak sürdürdüğü Strasbourg’daki nöbet eylemini, Almanya’nın Saarbrücken şehrinden gelen 4 kişilik yeni grup üstleniyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrinde bulunan Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 376’ncı haftasında.

Her hafta Avrupa’nın farklı bir şehrinden Kürdistanlıların sürdürdüğü, Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) üyesi kadınların ise en az ayda bir kez devraldığı nöbeti, bu hafta Saarbrücken’den gelen Daxil İbrahim, Evdilla Göktaş, Aziz Ektiren ile Ramazan Özgün yürütüyor.

'HER KÜRDÜN VE DEMOKRATIM DİYEN İNSANIN GÖREVİDİR'

Pazar günü Strasbourg’a gelen grup üyeleri, nöbeti geçtiğimiz hafta nöbette olan Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) üyelerinden devraldı. Saarbrücken grubu üyelerinin açıklamasında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kadar sürecek nöbet eylemine katılımın her Kürdün ve kendine ‘demokratım’ diyen insanların görevi olduğuna vurgu yapıldı.

12 İMAM ORUCU KUTLANDI

Eylemciler ile Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Tertip Komitesi üyesi Zülfü Bingöl tarafından yapılan açıklamada da Alevilerin 12 İmam Orucu kutlandı. 12 İmam Orucu’nun tüm insanlığa barış, özgürlük ve eşitlik getirmesi dileği paylaşılan açıklamada, tüm Alevilerin dua ve lokmalarının kabul olması dileği de paylaşıldı.

7 YILI AŞKIN SÜREDE YÜZ BİNLERCE KİŞİYLE DİYALOG

7 yılı aşkın bir süredir devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti kapsamında bugüne kadar yüz binlerce kişiye bildiri ve broşürler dağıtıldı. Her gün onlarca kişiyle de sözlü iletişim kurulan eylem, 25 Haziran 2012’de başlamıştı.

Bugüne kadar aralıksız olarak sürdürülen en uzun Kürt eylemi olan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemine şimdiye kadar 2 binin üzerinde Kürdistanlı, Türkiyeli ve Avrupalı Kürt dostları katılım gösterdi.