Özgürlük Nöbeti: Tecride karşı sorumluluk Avrupa’nın

Avrupa Konseyi (AK) önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi 385’inci haftasına girerken, nöbet eylemcileri, Avrupa’nın tecride karşı sorumluluğunu yerine getirmesi çağrısı yaptı.  

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla AK önünde düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 385’inci haftasında yeni bir grupla sürüyor. Geçtiğimiz hafta Danimarka’dan bir grup Kürdistanlının tuttuğu nöbet eylemini bu hafta Almanya’nın Sachsen eyaletinden gelen 3 Kürt genci yürütüyor.

Hacı Murat Zer, Mahmut Çiçek ve Muhammet Emin Ari’den oluşan yeni grup adına yapılan açıklamada, Kürt halkının Öcalan’ın tecrit koşullarından dolayı endişeli olduğu vurgulandı.

Ortadoğu’da büyük bir karmaşanın olduğu bir dönemde Öcalan’dan haber alınamadığına dikkat çekilen açıklamada, “Bu süreçte tam bir zulümle baş başayız. Avrupa’daki tüm yetkili kurumlara çağrımız var: Kürt halkının sesine kulak verin. Bir halk ve Önderini görmezden gelmek olmaz” denildi.

Özgürlük nöbetinin Öcalan özgürleşene kadar süreceği vurgulanan açıklamada, Avrupa’daki her Kürdistanlının eylemde yerini alması çağrısı yapıldı.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi 25 Haziran 2012’de başlatılmıştı. Eyleme bugüne kadar 2 bin civarında Kürdistanlı ile Avrupalı katıldı.