Özgürlük Nöbeti TEV-ÇAND üyesi sanatçılarda

Strasburg’da 7 yıldır süren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini bu hafta TEV-ÇAND üyesi sanatçılar yürütüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle 25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasburg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 364’üncü haftasına girdi.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Frankfurt şehrinden gelen çok sayıda Kürdistanlı'nın yürüttüğü nöbet eylemini bu hafta Avrupa’daki Kürt sanatçıları bünyesinde bulunduran TEV-ÇAND üyeleri üstlendi. Yeni grupta TEV-ÇAND üyesi Hozan Seyidxan, Zarife Zerrin, Garip Baştan, Zelal, Sozdan ve Hasan Nas bulunuyor.

Kürt Halk Önderinin esaretinin kabul edilemeyeceğini vurgulayan eylemcilerden Hozan Seyidxan, “Kürt halkı ‘Önder Öcalan’sız bir yaşamın olamayacağını’ duruşuyla göstermiştir” dedi. Öcalan’ın Ortadoğu halklarının birlikte ve eşit yaşamı için ortaya koyduğu konsepte vurgu yapan Hozan Seyidxan, bunun için büyük bedeller ödendiğini hatırlattı.

Sanatçılar olarak 7 yıldır süren Özgürlük Nöbeti’ni sahiplendiklerini kaydeden Hozan Seyidxan, nöbetin Öcalan’ın özgürlüğü gerçekleşene kadar süreceğinin altını çizdi. Öcalan’ın özgürlüğünü sahiplenmenin herkesin insani görevi olduğunu söyleyen Hozan Seyidxan, tüm Kürt halkına eylemdeki yerini alma çağrısı yaptı.