Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Özgürlük yürüyüşünde son gün

“Önderlik ile Yürü, Faşizmi Yok Et!” şiarıyla 9 Eylül’de Almanya Bonn’dan başlayan yürüyüş, bugün sona erecek.

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Azad öncülüğünde, her yıl geleneksel olarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yapılan Uzun Yürüyüş’ün son gününe girildi. 9 Eylül’de Almanya, Fransa, İsviçre, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinden 150’ye yakın gencin katılımıyla ‘Önderlik ile Yürü, Faşizmi Yok Et!’ şiarıyla başlayan yürüyüş, tüm engelleme girişimlerine rağmen gençliğin kararlılığıyla son gününe ulaştı.

Düsseldorf’ta sabah saatlerinde gençlerin toplanmasıyla yağmurlu bir havada başlayan yürüyüş, bugün genç kadınlar öncülüğünde sürdü. Dersim’de 1996 yılında fedai eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı’nın fotoğrafının olduğu ve ‘Zîlan, tarihin ve kadının direnişidir. Rêber APO’ yazan tişörtlerle katılım sağlanan yürüyüşte sık sık ‘Jin, Jiyan, Azadî’ , ‘Bê Serok Jiyan Nabe’ , ‘Ciwan fedaiyê Serok APO ye’ sloganları atılıyor.

SEMİNER DÜZENLENECEK

Mönchengladbac’ta akşam 18.00'de  sonlanması planlanan yürüyüşten sonra genç kadınların organize ettiği ekoloji ve jineoloji seminerleri verilecek. 5 günlük yürüyüşten görüntülerin yer aldığı sinevizyonla, ‘Nasıl bir mücadele tarzı?’ başlığında tartışmalar yürütülecek.