Özgürlük Nöbeti 580’inci haftasında yeni bir grup devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden nöbeti, 580’inci haftasında Rennes ve Nantes kentlerinden bir grup devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti” devam ediyor.

Nöbet eylemini 580’nci haftasında Bretonya bölgesindeki Rennes ve Nantes kentlerinden gelen Hüseyin Bayat, Sedat Çetin, Serkan Menteşe, Sidar Çetin ve Deniz Kırıktaş devraldı.

Abdullah Öcalan’a özgürlük talebinin yazılı olduğu sarı yelekler giyen eylemciler bir açıklama ile amaçlarını ifade etti.

Eylemciler adına yapılan açıklamada, “Kürt özgürlük hareketinin lideri 24 yıldır cezaevinde tutuluyor ve yoğun bir tecrit altında” denilerek Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü talep edildi.

Bu özgürlük nöbetinin 12 yıldır sürdüğünü ifade eden grup, Kürt halkını bu mücadeleye daha güçlük destek vermeye ve siyasi tutsaklara sahip çıkmaya çağırdı.