Şehîd Şahîn direnişçileri: Halkımıza başarıyı armağan edeceğiz

Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki gerillalar, “Halkın çocukları olarak, değerli halkımıza çok şey borçluyuz. Söz veriyoruz ki; her koşulda, bugün karşı karşıya kaldığımız tüm zorluklara rağmen halkımıza mutlaka başarıyı armağan edeceğiz” dedi.

Zap ve Avaşîn’deki gerillalar, düşmanı bozguna uğratmak için her gün farklı taktiklerle eylem gerçekleştiriyor. İşgal saldırılarının 38. günü olan 24 Mayıs’ta gerillalar ile birlikte “büyük cihaz” dedikleri telsizin başında toplanmış, savaş muhaberesini dinliyoruz. Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki mevzi ve tünellerde savaşı yürüten gerillalar konuşuyor. Herkes pür dikkat dinliyor ve aynı zamanda tarihe düşülen bu notları kayda alıyor. Bu onurlu tarihin yazıcıları, insanlığa bir kararlılık ve direniş manifestosu bırakıyor. Sömürgeci Türk devletinin kullandığı kimyasal silahları, her gün yapılan patlatmaları, sayısız bombardımanları nasıl boşa çıkardıklarını bir kez daha ortaya koyuyorlar. Savaş tünellerindeki gerillalar, başarıyı kesinleştirene kadar durmayacaklarını gür sesleriyle haykırıyor:

HALKIMIZA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

“Şehîd Şahîn Direnişçileri olarak başta Şikefta Birîndara, Kurojahro, Çiyareş ve Werxelê’yi ve Bazen Zagrosê Devrimci Hamlesi’nde destan yazan tüm arkadaşları can-ı gönülden selamlıyor ve daha büyük başarılar diliyoruz. Gerilla için gece gündüz ayakta olan, gerillaya gönül veren yurtsever halkımızı saygıyla selamlıyoruz. Halkımızın bu duruşu bizler için büyük bir moral kaynağıdır. Halkın çocukları olarak, değerli halkımıza çok şey borçluyuz. Çocukları olarak söz veriyoruz ki; her koşulda, bugün karşı karşıya kaldığımız tüm zorluklara rağmen halkımıza mutlaka başarıyı armağan edeceğiz. Halkımız bu armağana layık olacak kadar değerlidir.

GERİLLANIN YARATICILIĞI GELİŞTİ

Önderliğimize, siz değerli halkımıza ve şehitlerimize sahibiz. Gücümüzün, irademizin ve moralimizin kaynağı derindir. Aslında şimdiden bu savaşın başaranı belirlenmiştir. Önderlik, ‘Askerlik bir şeref işidir, ancak sömürgeci devletler bu şereften yoksundur’ diyor. Bugün Zap ve Avaşîn’de karşımızda savaşan güç, Türk askeri değil; NATO’nun gücüdür. Gerilladan korktukları için mevzilendikleri yerler keşif, dron, mobesse, alarm sistemi, sensörler, radar vb tekniğin konumlandığı yerlerdir. Bu şekilde kendilerini korumak istiyorlar. Aynı zamanda savaş tünellerinde büyük patlatmalar yapıyorlar ve kimyasal silahlar kullanıyorlar. Kamera ve fenerleri hayvanların (özellikle de dört ayaklı köpeklerin) başlarına bağlayarak savaş tünellerine gönderiyorlar. Birçok savaş tünelinde çok yoğun darbeler yedikleri için kayıpları fazladır. Cenazelerini alamıyorlar, çaresiz kalıp cenazelerini uçurumlardan aşağıya atıyorlar. Bu yüzden savaş tünellerinde kimyasal silahları ve türlü türlü gazları kullanıyorlar. Gerillanın yaratıcılığı elbette bunlar karşısında tedbir geliştirecek kadar gelişmiştir. 

BURADA BİRKAÇ ÇEŞİT KİMYASAL KULLANIYOR

Biz, Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nın savaş tünellerinde her türlü saldırıya karşı direniş içerisindeyiz. Düşman burada birkaç çeşit kimyasal gaz kullanıyor. Çeşit çeşit rengi vardır. Belge olarak görüntüleri elimizde bulunmaktadır. Arkadaşlar gidip geldiklerinde elbiselerine ve saçlarına yapışıyor. Bunlara karşı imkanlarımız dahilinde tedbirler geliştirmişiz. Apocular için koşullar ne kadar zor, imkanlar her ne kadar kıt olsa da özgür yarınlarda Önderliğimiz ve halkımızın bizi beklediğini biliyoruz. Bu durum bizler için bütün zorlukları ortadan kaldırmaktadır. Arkadaşların selamlarını alıyoruz ve bu durumun bizlerde büyük bir coşku ve moral yarattığını belirtmek isteriz.

KARŞILIK VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Biz de daha fazla çaba sahibi olarak, yoldaşlarımızın bu hissiyatlarına, selamlarına karşılık vermeye çalışacağız. Yüreği özgürlük için 24 saat atanlar için bu durum hiç önemli değildir. Biz tekrardan söylüyoruz; bu savaşın başaranı şimdiden bellidir, o da gerilladır! Önderlik ve partimiz bize her zamankinden daha yakındır, yanımızdadır, yüreğimizde ve bilincimizdedir. Önderliğimizden aldığımız güçle burada yaşama ve savaşa katılıyoruz. Şimdiden gerillanın başarısını Önderliğimize, değerli halkımıza ve tüm yoldaşlarımıza kutluyoruz.”

HER CÜMLENİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Tüm arkadaşlar, cihazın başında Şehîd Şahîn’den yükselen direniş, başarı ve kararlılığın sesini dinliyor. Karşıdan dinleyen yekpare yoldaş yürekler, en keskin ve özlü cümlelerle şöyle yanıtlıyor yoldaşlarını: “Yürekten dile getirdiğiniz her cümleye bizler de sahip çıkacağız.”

Ardından cihazın başında bulunan tüm gerillalar, tilililerle de selama duruyor. Gerek savaş mevzilerinde, tünellerinde savaşan gerekse de yarı hareketli timlerde yer alan tüm gerilla gücü, büyük bir iddia ve kararlılıkla Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi operasyonlarını devam ettireceklerini, özgürlüğe kadar durmayacaklarını vurguluyor.