Şemsettin B.’nin duruşması görüldü

Kürt yurtsever Şemsettin B. hakkında açılan davanın 3. duruşması görüldü. Stuttgart Eyalet Yüksek Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Şemsettin B. ve avukatı katıldı.

Dünkü duruşmada Şemsettin B.’nin gözaltına alınması ve evindeki aramada yer alan kadın polis tanık olarak dinlendi. Heilbronn terör masasında görevli olduğunu belirten polis, baskının sabaha karşı 05.30 civarında gerçekleştiğini belirterek, "Arama saat 08:00’a kadar devam etti. Benim görevim aynı zamanda el konulan eşyaları ve bulguları araştırmak, incelemektir" dedi. Mahkeme başkanının "eve nasıl girdiniz" sorusuna "Koç başı ile kapıyı kırarak girdik" diyen polis, bu uygulamayı ise şöyle gerekçelendirdi: "Eğer zili çalsaydık şahıs kaçardı. Bu yüzden koç başı ile kapıyı kırarak içeri girdik." Polis, evdeki aramada bir telefon, defter ve 26 bin Euro’ya el konulduğunu belirtti.

Tanık olarak dinlenen diğer iki polisten biri mahkemeye, Şemsettin B.’nin evine yapılan baskında el konulanlara ilişkin dosya sundu. Dosyada, Serxwebûn gazetesi, dergi, defter gibi şeylerin de suç unsuruymuş gibi mahkemeye sunulması dikkat çekti. Heilbronn’da kullanılan eylemler için hazırlanan pankartlara ilişkin masrafların yer aldığı döküm de suç unsuru olarak gösterildi. Serxwebûn gazetesinin satışına ait hesaplar da aynı kapsamda değerlendirildi. Polis “Excel programıyla hazırlanmış bir mali rapor var elimizde” derken, mahkeme başkanının “Ben daha önce Excel programıyla hazırlanmış bir örgüt raporu görmemiştim” demesi dikkat çekti.

Duruşmada söz alan Şemsettin B., baskın esnasında kendisinin bir odaya, ailesinin ise başka bir odaya kapatıldığını söyledi. El konulan paranın oğluna ait olduğunu söyleyen Şemsettin B., arama esnasında bunu polise bildirdiğini de kaydetti. Şemsettin B., bu ifadesinin polisin gözaltı tutanağına da geçtiğini söylerken, tanık polis de bu bilgiyi doğruladı.