Şengali ile HPG Komutanları Almanya ve Fransa'da anıldı

Türk devletinin saldırıları sonucu şehit düşen Zeki Şengali, Atakan Mahir, Welat Gever, Roni ve Munzur Mawa Almanya ve Fransa'da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Fransa'nın Montpellier şehrinde yaşayan Kürdistanlılar Şengal'de hayatını kaybeden Şengal Êzidî Koordinasyonu Üyesi Mam Zeki Şengali (İsmail Özden), Dersim'de şehit düşen HPG komutanı Atakan Mahir (İbrahim Çoban), HPG savaşçısı Roni Munzur (Mahmut Laçin) ve Haziran ayında Garzan'da hayatını kaybeden HPG Garzan Eyalet Komutanı Welat Gever (Sefer Acar) ile HPG savaşçısı Baran Mawa (Ali Öncü) için bir anma düzenlendi.

Anmada yapılan konuşmalarda, şehitlerin mücadelesine ve anılarına bağlı kalınacağı belirtildi. Konuşmaların ardından Mam Zeki, Atakan Mahir, Welat Gever ve Roni Munzur'un hayatını anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti. Sinevizyon gösteriminin ardından anma "Şehit namirin" sloganıyla sonlandı.

LAHR

Almanya'nın Lahr kentinde Freiburg DKTM ve Lahr DKTM tarafından ortak düzenlenen bir etkinlikle Türk devletinin saldırıları sonucu şehit deşen Şengal Êzidî Koordinasyonu Üyesi Zeki Şengali ve HPG komutanı Atakan Mahir anıldı. Lahr'da tutulan bir salonda gerçekleşen anma bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Anmada Lahr ve Freiburg Halk Meclisleri adına yapılan açılış konuşmasının ardından Şengali ve Mahir'in yaşamlarını anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleşti. Sineviyon gösteriminin ardından HDP eski milletvekili Faysal Sarıyıldız her iki şehidin mücadelesine ilişkin kısa bir konuşma yaptı. Anma "Şehit namirin" sloganları ile sona erdi.