'Şimdi sıra Öcalan’da'

Mandela’nın özgürlüğü için kampanya yürüten isimler şimdi de Kürt Halk Önderi Öcalan için çalışıyor. Ortak görüşleri şöyle: „Nasıl Mandela için çalıştıysak bundan sonra da Öcalan için çalışmalıyız.“

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle İngiltere’de sendikalar tarafından yürütülen kampanyaya siyasetçi ve sivil toplum örgütlerinin desteği artıyor.

Geçtiğimiz günlerde Britanya Kürt Halk Meclisi yetkilileri Mandela için özgürlük kampanyası yürüten dönemin yöneticileri ve kadrolarıyla bir araya geldi. Buluşmaya katılan İngiltere eski Devlet Bakanı Lord Peter Hain, İşçi Partili Gölge Bakan ve Milletvekili Chi Onwurah ile Güney Afrika İçin Hareket (ACTSA) Başkanı Chitra Karve, uluslararası kamuoyunu Öcalan’a Özgürlük kampanyasına katılma ve bu kampanyayı büyütme çağrısında bulundu.

Lord Peter Hain “Nasıl ki zamanında Nelson Mandela’nın özgürlüğü için aktif olarak çalıştıysak bundan sonra da Öcalan’ın özgürlüğü için çalışmalıyız” dedi.

Hain, henüz çocukken anne ve babası Nelson Mandela için bildiri dağıttıkları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. 2014’ten itibaren Güney Afrika için insani yardım yapan „Trustees of the Donald Wood Foundation“ isimli kuruluşun başkanı. Hain’in „Mandela“ isimli Nelson Mandela biyografisi kitabı Temmuz ayında çıktı.

TÜM İLERİCİLER DESTEKLEMELİ

İşçi Partili Gölge Bakan ve Milletvekili Chi Onwurah ise yaptığı açıklamada, sendikaların yürüttüğü Öcalan’a Özgürlük kampanyasını ilk kez, dünyanın en büyük işçi festivali Durham Madenciler Festivali’nde yapılan konuşma ile duyduğunu ve çok etkilendiğini dile getirdi. Mandela ve Öcalan’ın özgürlüğü arasında önemli benzerlikler olduğuna işaret eden Onwurah, tüm ilericileri Öcalan’a özgürlük kampanyasına destek vermeye çağırdı.

KAMPANYA BAŞARIYA ULAŞACAK

Anti-Apartheid Hareketi’nin devamı olan Güney Afrika İçin Hareket (ACTSA) Başkanı Chitra Karve ise döneminin önemli kadroları ve aktivistlerinin büyük zorluklara rağmen uzun yıllar yılmadan Nelson Mandela’nın özgürlüğü için mücadele ettiğini hatırlattı. Karve, aynı bilinç ve inancla geliştirilen Öcalan’a özgürlük kampanyasının da başarı ile sonuça ulaşacağına inandığını belirtti.

Kaynak: Yeni Özgür Politika