Şiş’in açlık grevi 23. gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için Galler’in Newport kentinde açlık grevinde olan Kürdistanlı İmam Şiş’in eylemi 23. gününde.

Fransa’nın Strasbourg kentinde 17 Aralık’ta başlayan açlık grevi ile eş zamanlı olarak eylemine başlayan İmam Şiş ile dayanışma eylemleri de sürüyor.

Şiş’i ziyaret eden Galler’de yaşayan Kürdistanlılar, DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 63 gündür devam açlık grevine de eylemlerle dikkat çekiliyor.

Bugün Galler Kürt Halk Meclisi üyeleri ve eş başkanları Galler Parlamentosu’na bir önerge dosyası sundu.

23 gündür açlık grevinde olan İmam Şiş’in, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin derhal kaldırılması, CPT’nin bir an önce görevini yerine getirmesi” taleplerinin de yer aldığı dosya, Plaid Cymru Milletvekili Bethan Jenkis’e verildi.

Jenkis, Kürt halkının taleplerine ilişkin Britanya parlamentosuna çağrı yapacaklarını belirtti.

Ayrıca Plaid Cymru Partisi Milletvekili Jenkis ile Leyla Güven, zindanlar, Strasbourg ve Galler’de düzenlenen açlık grevlerine ilişkin kamuoyu oluşturmak için toplantı da yapıldı.

Diğer taraftan, Şiş’in düzenlediği açlık grevi eylemine ziyaretler de devam ediyor. Hull Kürt Halk Meclisi üyesi bir grup Kürdistanlı Şiş’i ziyaret etti.