Şiyar Xelil’in kızkardeşi: Uluslararası kurumlar rolünü oynamalı

Almanya’nın Nürnberg kentinde süresiz dönüşümsüz açlık grevinin 41’inci gününü geride bırakan Şiyar Xelîl’in kız kardeşi Solîn Xelîl, Rojava’nın Derîka Hemko ilçesinden bir mektup kaleme alarak uzun yıllardır görmediği abisine yolladı.

Süresiz dönüşümsüz açlık grevinin 41’inci gününü geride bırakan Şiyar Xelil’in kız kardeşi Kürtçe kaleme aldığı mektubunda tüm açlık grevi eylemcilerini selamlarken, uluslararası kurumlara da çağrıda bulunarak can kayıplarının yaşanmadan sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

Solîn abisine gönderdiği mektupta şunları dile getirdi: “Ben Şîyar’ın kız kardeşiyim. Rojava Kürdistan’ının Derîka Hemko kentinden süresiz dönüşümsüz açlık grevcisi Şiyar’ı ve tüm açlık grevi eylemcilerini selamlıyorum. Barışı isteyen ve insan haklarını savunan herkes açlık grevcilerini desteklemelidir. Açlık grevcilerin isteklerinin ve taleplerinin karşılanması için destek olunması gerekiyor ki, Başkan Apo’yla görüşme yapılsın. Leyla Güven ve Nasır Yağız gibi açlık grevcilerinin durumu kötüye gidiyor ve ölüm sınırındadır. Uluslararası topluma sesleniyorum, açlık grevi eylemcilerin taleplerine sessiz kalmayın, sahip çıkın. Biz açlık grevcilerinin direnişlerini kutluyoruz.”