Dört kentte tecrit protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecrit Danimarka’nın başkenti Kopenhag, Fransa’nın başkenti Paris ve Mantes la Jolie kenti ile İsviçre’nin Bern kentinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek amacıyla Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da yaşayan Kürdistanlılar bir bilgilendirme standı açtı. Sêvê Kadın Meclisi öncülüğündeki stant Gammeltorv Meydanı’nda düzenlendi.

Öcalan’ın paradigmasını içeren broşürler, kitaplar dağıtılırken, çocuklara da üzerinde Öcalan fotoğraflarının bulunduğu balonlar dağıtıldı.

Öte yandan bir grup Kürdistanlı ise bir yürüyüş düzenledi. Vesterbros Torv meydanından başlayan yürüyüş boyunca sık sık, “Öcalan’a özgürlük”, “Faşist Erdoğan”, “Faşist TC Kürtlere karşı savaşı durdur” sloganları atıldı. Kitle, bilgilendirme standının açıldığı alana geldiğinde ise saygı duruşunda bulundu. Kitle “Biji Serok Apo” sloganlarıyla eylemi sonlandırdı.

PARİS

Fransa Demokratik Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) ve Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) üyelerinin Öcalan'a özgürlük talebiyle Gar de l’Est önünde yaptığı eylem saat 18.30'da başladı.

"Önderliğimizin felsefesi etrafında örgütleniyoruz" pankartının açıldığı miting boyunca " Öcalan'a özgürlük", "Katil Erdoğan" sloganları atıldı.

Mitingde konuşan Fransa Kürt Kadın Hareketi üyesi Berivan Fırat, Türk devletinin Öcalan üzerinde uyguladığı tecride karşı sessiz kalan Avrupa kurumlarını kınadı.

Fırat "Ailesi ile dahi görüştürülmeyen Önderlikten haber alınamıyor bunu kabullenemeyiz. Kadın, genç ve tüm Kürdistanlılar Önderliğin özgürlüğü için her an eylem halinde olması gerekiyor" dedi.

MANTES LA JOLIE

Fransa’nın Mantes la Jolie kentinde de Öcalan’a uygulanan tecrit bir yürüyüş ile protesto edildi.

İstasyon Meydanı’nda toplanan Kürdistanlılar kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca broşür ve bildiriler dağıtıldı ve sık sık, “Öcalan’a özgürlük” sloganları atıldı.

Yürüyüş ardından da bir miting düzenlendi.

Mitingde yapılan konuşmalarda uluslararası komplonun en ağır şekli ile devam ettiğine dikkat çekildi ve herkesi yapılacak eylemlere katılım çağrısında bulunuldu.

BERN

İsviçre’nin Bern kentinde ise Tevgera Ciwanên Şoreşger’in organizesi ile Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi.

Akşam saatlerinde Gewerbeschule Meydanı’nda “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” pankartıyla yürüyüşe geçen gençler sık sık “Biji Serok Apo”, “Terörist Türkiye, katil Erdoğan” sloganları attı.

Havai fişeklerin de atıldığı yürüyüş daha sonra Reithschule Meydanı’nda sonlandırıldı.